LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Μην πάτε και το παιδί μου στη φυλακή

Την οργή των συγγενών του 17χρονου αγοριού, που σκότωσε τη μητέρα του, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, στο Αγρίνιο, προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση του νεαρού.
Είναι ενδεικτικό πως ο πατέρας του 17χρονου και η αδελφή της δολοφονημένης δασκάλας ξέσπασαν .....


σε φωνές όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, κάνοντας λόγο για άδικη και καταστροφική για τον 17χρονο απόφαση. Όπως αναφέρει το  agriniopress.gr, συγγενείς και φίλοι του νεαρού θεωρούν ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης από ειδικούς, σε ένα ψυχιατρικό κατάστημα, ενώ ο εγκλεισμός του στις φυλακές ανηλίκων μόνο κακό μπορεί να κάνει στην εξέλιξη και πορεία του.

Οι αντιδράσεις των συγγενών βρίσκουν σύμφωνο μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, όπως τουλάχιστον φαίνεται και σε δημόσιες συζητήσεις, αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί πολίτες τονίζουν πως δεν έπρεπε να εξαντληθεί η αυστηρότητα των δικαστών στο πρόσωπο του ανήλικου μαθητή.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την προφυλάκιση του 17χρονου παρά την πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε και παραδόθηκε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, όντας ψυχικά ασθενής.

Ο ανήλικος μητροκτόνος, δεν έχει ακόμη μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης του, ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ώστε να αλλάξει η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου