LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αίσιο τέλος

Στο βουνό  αναζητούσαν τη 13χρονη Χριστίνα Κρασσά τα ελικόπτερα και οι μονάδες έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. με τα ειδικά εκπαιδευμένα στην ανίχνευση προσώπων σκυλιά, αλλά στην… παραλία τη βρήκαν τελικά! Η ανήλικη κοπέλα από τα Σπάτα, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής, εντοπίστηκε από μια περίπολο αστυνομικών στα Λουτρά Ελευθερών, μια παραλιακή
 κωμόπολη με ιαματικά λουτρά που απέχει 33 χιλιόμετρα από το Παλιό Τσιφλίκι όπου κατοικεί ο 23χρονος Αλβανός που την είχε παρασύρει!

Ο Marjon Ajazi φαίνεται πως πήγε ή είχε σκοπό να πάει το ανήλικο κορίτσι στο σπίτι του… Όταν, όμως, έμαθε την κινητοποίηση που είχε ξεσηκωθεί για τον εντοπισμό της, την πήρε και έφυγαν με άγνωστο προορισμό. Το βέβαιο είναι ότι το πρωί της Δευτέρας η ανήλικη βρισκόταν μαζί του σε αγροτική περιοχή στην ενδοχώρα των Λουτρών και είχαν περάσει τη νύχτα σε μια αγροικία. Εκεί εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της μικρής Χριστίνας από την τηλεφωνική κλήση που έκανε στη

 μοναδική στενή της φίλη για να την καθησυχάσει πως ήταν ασφαλής και δεν κινδύνευε.

Η περιοχή  βρίσκεται στους πρόποδες του  Παγγαίου κι έτσι οι αστυνομικοί που σχεδίασαν την επιχείρηση για τον εντοπισμό των δυο νεαρών υπέθεσαν ότι θα αναζητούσαν καταφύγιο στο βουνό. Όλες οι δίοδοι προς αυτό αποκλείστηκαν από ισχυρές δυνάμεις και ομάδες με εκπαιδευμένα σκυλιά ξεκίνησαν έρευνες στις πλαγιές. Ταυτόχρονα, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. σάρωνε με θερμική κάμερα την πυκνή βλάστη προσπαθώντας να εντοπίσει τις κινήσεις τους.

Μια  ομάδα έρευνας πέρασε μέσα  από τις κοινότητες Φωλιά, Σιδηροχώρι, Δωμάτια, Πυργοχώρι και Χρυσόκαστρο ανεβαίνοντας όλο και πιο ψηλά στο Παγγαίο. Μια άλλη κινήθηκε από τη δυτική του πλευρά μέσω των χωριών Μεσορόπη και Μουσθένη. Μια τρίτη κατευθύνθηκε ανατολικά και διέσχισε το Χορτοκόπι, τους Αντιφίλιππους και το Παλαιοχώρι φτάνοντας ως τη μονή του Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο, κανένα ίχνος της αναζητούμενης ανήλικης και του Αλβανού συνοδού της δεν εντοπίστηκε.

Με το που έπεσε το σκοτάδι  τη νύχτα της Πέμπτης, οι  δυνάμεις εξακολούθησαν την έρευνα  στο βουνό χρησιμοποιώντας ισχυρούς  φακούς, ενώ ταυτόχρονα περιπολίες  «χτένιζαν» την περιοχή της  παραλίας από το Οφρύνιο ως τη Νέα Πέραμο και τις Ελευθερές ελέγχοντας τα αυτοκίνητα που περνούσαν με κατεύθυνση από και προς την Καβάλα. Μια από αυτές εντόπισε το κορίτσι να περπατά ολομόναχο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα κοντά στα Λουτρά!

Κάπως έτσι πήρε τέλος το θρίλερ για γερά νεύρα που εξελισσόταν από τις 8.45 το βράδυ της 26ης Μαΐου για τη γιαγιά και τον παππού της 13χρονη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου. Πέρα από κάποιες γρατζουνιές στα πόδια που μαρτυρούσαν ότι είχε περάσει από το Παγγαίο, η μικρή Χριστίνα ήταν καλά στην υγεία της και μόνο προληπτικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου