LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σύλληψη διακινητή μεταναστών

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, ο οποίος, ως συνοδηγός, μετέφερε με φορτηγό όχημα, τύπου « van » είκοσι επτά (27) λαθρομετανάστες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην 387,5 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης να .......


κινείται Ι.Χ. φορτηγό που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν προκειμένου να το ελέγξουν. Ωστόσο, ο οδηγός του φορτηγού δε συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Στα διόδια του Μακρυχωρίου το φορτηγό διήλθε χτυπώντας την μπάρα των διοδίων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στην 367 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο Γυρτώνης.
Με την ακινητοποίηση του οχήματος ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν, όμως ύστερα από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα, σε κοντινή απόσταση, ο συνοδηγός, υπήκοος Συρίας, ενώ αναζητείται ο ημεδαπός οδηγός, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Στο εσωτερικό του φορτηγού βρέθηκαν είκοσι επτά (27) παράνομοι αλλοδαποί, από τους οποίους οι πέντε (5) ανήλικοι (4 αγόρια και 1 κορίτσι). Πρόκειται για δώδεκα (12) υπηκόους Συρίας, δώδεκα (12) υπηκόους Σομαλίας και τρεις (3) υπηκόους Ερυθραίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος μαζί με τον 34χρονο συλληφθέντα, υπήκοο Συρίας, αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών και χθες (22-05-2013) το πρωί παρέλαβαν τους λαθρομετανάστες από τα παράλια του νομού Καβάλας, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Αθήνα. Ως προς τη διέλευση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε ότι αυτοί είχαν καταπλεύσει την (20-05-2013) από τα παράλια της Ευρωπαϊκής Τουρκίας στα παράλια του νομού Καβάλας με κωπήλατο λέμβο. Μάλιστα, κάθε ένας λαθρομετανάστης είχε καταβάλει σε διακινητές, υπηκόους Τουρκίας, επίσης μέλη του διεθνούς κυκλώματος, το χρηματικό ποσό των (2.500) δολαρίων, προκειμένου να μεταφερθούν από τη χώρα καταγωγής τους στην Ελλάδα.
Το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο μεταφορά παράνομων αλλοδαπών, ενώ διερευνάται η προέλευσή του, καθώς έχει καταστραφεί – αποξεστεί ο αριθμός πλαισίου.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ κι ένα (1) κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα διακινητή.
Ο συλληφθείς διακινητής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου