LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Παράλυτος έμεινε ο μικρός Ρώσος


Αναπηρία στα κάτω άκρα προκάλεσαν δύο από τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 12χρονος. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να αντιμετωπίσουν το πολύ σοβαρό περιστατικό.
Το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι. Οδηγήθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι γιατροί είχαν ήδη ενημερωθεί από τους συναδέλφους τους στην Κρήτη. Προχώρησαν, ωστόσο, σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε 21 μαχαιριές στη............


 ράχη, στα πόδια και το στήθος.
Τα δύο πιο σοβαρά τραύματα εντοπίζονται στη σπονδυλική στήλη, μεταξύ του έβδομου και του ένατου σπονδύλου (Θ7 και Θ9). Το σημείο βρίσκεται στο ύψος μεταξύ θηλής και ομφαλού. Από τα χτυπήματα επλήγη ο νωτιαίος μυελός, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.
Ομάδα τριών νευροχειρουργών του νοσοκομείου τον υπέβαλε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα.
Οι χειρουργοί προσπέλασαν χειρουργικά στο σημείο για να αξιολογήσουν πλήρως την κατάσταση και να προβούν σε όσες ενέργειες απαιτούνταν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η βλάβη. Παρά την υπερπροσπάθεια δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναπηρία. Το παρήγορο είναι ότι η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου