LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σε δίκη σήμερα διοικητής αστυνομικού τμήματος για κλοπή κι εκβίαση Πακιστανού επιχειρηματία

Στον Πειραιά δικάζεται σήμερα, 22 Μαΐου, διοικητής αστυνομικού τμήματος της διεύθυνσης Πειραιά, ο οποίος φέρεται ότι έκλεψε 4.000 ευρώ από τον Πακιστανό Ιμτιάζ Αλάμ Τζαφάρι και ακολούθως ότι τον εκβίαζε.Όπως υποστήριξε ο ενάγων, μετά τη μήνυση που υπέβαλε στο διοικητή, δέχθηκε........


 απειλές για τη ζωή του, με αποκορύφωμα -όπως υποστήριξε χθες- να
τοποθετηθεί ηρωίνη σε εμπόρευμά του, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψή του.

Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης, ο κ. Τζαφάρι υποστήριξε πως στις 12 Φεβρουαρίου 2013 αστυνομικοί σταμάτησαν υπάλληλό του στο δρόμο και τον οδήγησαν στο ΑΤ, όπου ο διοικητής του απέσπασε 4.000 ευρώ, μαζί με κινητό τηλέφωνο, κάρτες και άλλα τιμαλφή που είχε πάνω του, χωρίς ποτέ να τα επιστρέψει.

Την κλοπή κατήγγειλε ο κ. Τζαφάρι -καθώς τα χρήματα ανήκαν στο κατάστημά του- και, όπως σημείωσε, από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησαν απειλητικά τηλεφωνήματα για να αποσύρει τη μήνυση, που είχε υποβάλει, συνεχείς οχλήσεις του ιδίου και των υπαλλήλων του από αστυνομικούς του Ρέντη, ώσπου στις 14 Μαΐου, σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλοντα, στήθηκε σκευωρία σε βάρος του.

Όπως είπε, πελάτης αγόρασε έναν ανεμιστήρα, τον οποίο αργότερα επέστρεψε στο κατάστημα. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε η αστυνομία για γενικό έλεγχο και βρήκε τον ανεμιστήρα με κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, τον κ. Τζαφάρι.

Ο Πακιστανός καταστηματάρχης είπε πως οι αστυνομικοί πήραν τουλάχιστον 6.000 ευρώ από τα έσοδα του καταστήματος, ενώ στην αναφορά έγραψαν πως βρήκαν 2.800 ευρώ. Ο κ. Τζαφάρι απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, καθώς οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα γεγονότα και ο ανακριτής τον αθώωσε.

Αρκετοί έμποροι και ιδιοκτήτες καταστημάτων, πακιστανικής καταγωγής, που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν πως παρόμοια περιστατικά και εκβιασμοί για απόσπαση μηνιαίου κεφαλικού φόρου συμβαίνουν αρκετά συχνά, τόσο στον Ρέντη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ ανέφερε πως «παλιά οι αστυνομικοί έπαιρναν τον κόσμο από το δρόμο, τώρα πια μπαίνουν και τρομοκρατούν ανοιχτά μέσα στα μαγαζιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου