LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

230 δίκτυα παιδεραστίας εξαρθρώθηκαν

Τόση ανωμαλία και παραβατικότητα που υπάρχει στο διαδίκτυο, πραγματικά εντυπωσιάζει και διερωτάται κανείς τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν καλά οργανωμένη και αποτελεσματική η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Περισσότερες από 5.000 υποθέσεις έχει χειριστεί, από την έναρξη λειτουργίας της ως αυτοτελούς υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2011, όπως ........


έγινε γνωστό με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Ειδικά για τις παραβάσεις του αδικήματος της πορνογραφίας ανηλίκων, αναφέρεται ότι έχουν σχηματιστεί συνολικά 230 δικογραφίες, εκ των οποίων οι 68 αφορούσαν κατηγορούμενους στη Β. Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Γρεβενά, Καστοριά, Λήμνο, Κιλκίς, Φλώρινα, Σέρρες, Γιαννιτσά).

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, με την οποία είχαν επισημάνει ότι η κατάργηση του κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως συνέπεια να χρονίζουν οι υποθέσεις παράνομων δραστηριοτήτων μέσω του διαδικτύου αλλά και τη δραματική μείωση στις εξιχνιάσεις υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 5.000 υποθέσεις που χειρίστηκε η υπηρεσία αυτή, το 25% αφορούσαν την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου