LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σκόρπισε τρόμο


Τρόμος στο Πωγώνι Ιωαννίνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα από Αλβανό, πρώην κατάδικο, που οπλισμένος με χειροβομβίδες σκότωσε ζευγάρι ηλικιωμένων για να τους πάρει το αυτοκίνητό τους, ενώ νωρίτερα έκανε άλλες δύο ληστείες και στη συνέχεια έπεσε με το Ι.Χ. σε τοίχο, μέσα στα Γιάννενα, και το εγ
Δράστης είναι 32χρονος Αλβανός ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων για διακεκριμένες κλοπές και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο από τις φυλακές Ναυπλίου. Τότε έφυγε για την πατρίδα....


του και επέστρεψε το Σάββατο με ένα σακίδιο, στο οποίο είχε 5 χειροβομβίδες, μία από τις οποίες πέταξε εναντίον των αστυνομικών στη διάρκεια της καταδίωξής του χθες το μεσημέρι, στη διασταύρωση Πεδινής.
Ο αδίστακτος κακοποιός μπήκε στο ελληνικό έδαφος πεζός και έφτασε στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου. Αρχικά εισέβαλε προχθές το βράδυ σε καφενείο του χωριού, όπου την ώρα εκείνη μια παρέα ανδρών -περί τα 30 άτομα- παρακολουθούσε τον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο και απειλώντας τους με τις χειροβομβίδες, ζήτησε όσα χρήματα είχαν πάνω τους. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και άλλοι δύο πελάτες κινήθηκαν εναντίον του και ο δράστης πέταξε μία χειροβομβίδα που -ευτυχώς- δεν εξερράγη, ενώ έφυγε αρπάζοντας μία γυνακεία τσάντα.
Στη συνέχεια παραβίασε την πόρτα του σπιτιού μίας 60χρονης και με τη χρήσης σωματικής βίας, της ζήτησε χρήματα και τρόφιμα. Η γυναίκα του είπε πως δεν έχει χρήματα και φεύγοντας ο Αλβανός πήρε δύο κινητά τηλέφωνα.


Δύο σπίτια παρακάτω είδε σε μια αυλή ένα αυτοκίνητο τύπου Nissan Navara, μπήκε στη μονοκατοικία αποφασισμένος να πάρει τα κλειδιά. Ο 73χρονος ιδιοκτήτης ξύπνησε και ο δράστης τον χτύπησε με μία πέτρα στο κεφάλι και τον σώριασε νεκρό. Από τις φωνές σηκώθηκε και η 71χρονη σύζυγος του θύματος, η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια για να δεχτεί και αυτή με την ίδια πέτρα, ένα χτύπημα στο κεφάλι, που την έριξε θανάσιμα τραυματισμένη στο δάπεδο. Ψύχραιμος ο 32χρονος δολοφόνος έψαξε όλο το σπίτι, βρήκε και πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, αφαίρεσε 40 ευρώ, δύο ρολόγια και άλλα αντικείμενα και αποχώρησε ατάραχος.
Επεσε σε τοίχο
Με το αυτοκίνητο του θύματος κατέβηκε στα Γιάννενα, όπου χθες τα ξημερώματα είχε τροχαίο ατύχημα. Κοντά στην πλατεία Πάργης έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. και έπεσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί. Ετσι, το εγκατέλειψε και κινήθηκε πεζός μέσα στην πόλη. Οταν οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το ατύχημα και αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη του Nissan Navara στα Κτίσματα, βρέθηκαν μπροστά στα θύματα του διπλού φονικού.
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που έφερε μαζί του χειροπέδες και δόθηκε σήμα για ένα νεαρό άτομο που κρατούσε ένα κόκκινο σακίδιο.
ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ
Πέταξε χειροβομβίδα στους αστυνομικούς
Ο 32χρονος δράστης τελικά εντοπίστηκε στη διασταύρωση Πεδινής και εκτός από τον σάκο, εκείνο που προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς ήταν ότι... φορούσε πιτζάμες. Στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πέταξε εναντίον τους μία χειροβομβίδα, ενώ άλλες τρεις βρέθηκαν στον σάκο του. Επίσης βρέθηκαν τα ματωμένα ρούχα του, μαχαίρια και τα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει από τις δύο οικίες και το καφενείο στα Κτίσματα. Στο αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων, όπου οδηγήθηκε, περιέγραψε με κυνικότητα και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον φόνο του ζευγαριού και είπε πως τους σκότωσε, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να διαφύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου