LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Aνακοίνωση ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό στην Κρήτη

Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανισσαρά του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ολλανδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 12χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρωσίας.
 Ειδικότερα, χθες (14.05.2013) το βράδυ, 37χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, ενημέρωσε............



 τηλεφωνικά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου για την εξαφάνιση του 12χρονου γιού της, από χώρο ξενοδοχείου, στο οποίο διέμεναν, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Άμεσα αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, μετέβησαν στο σημείο για αναζητήσεις και περίπου στις 02.00 ώρα σήμερα εντόπισαν τον ανήλικο, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων του ξενοδοχείου.

Ο ανήλικος έφερε πολλαπλά τραύματα στο σώμα του, από αιχμηρό αντικείμενο και διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο.  Προηγουμένως κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων είχε εντοπιστεί επίσης ένας 20χρονος υπήκοος Ολλανδίας, ο οποίος έφερε ένα φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση τους .
 Ο 20χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως διασκεδαστής (ανιματέρ) στο ίδιο ξενοδοχείο, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και από την προανάκριση που διενεργήθηκε, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει, το προηγούμενο βράδυ από το χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο, που ανήκαν στον 12χρονο.

 Επιπλέον προέκυψε ότι στη συνέχεια, όταν ο 12χρονος εντόπισε τον 20χρονο κοντά στο ξενοδοχείο να κρατάει τα αφαιρεθέντα αντικείμενα του, αυτός τον οδήγησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου και με τη χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισε σοβαρά, εγκαταλείποντας τον.

 Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μαχαίρι, με το οποίο ο 20χρονος τραυμάτισε τον 12χρονο, ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του 12χρονου.
  Σήμερα το πρωί οργανώθηκε αεροδιακομιδή και ο ανήλικος αλλοδαπός, με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, διακομίστηκε στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
 Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου