LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη των κακοποιών

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Παγκράτι, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, δύο ημεδαποί ληστές, ένας 42χρονος και ένας 44χρονος, οι οποίοι τις προηγούμενες ώρες είχαν διαπράξει τρεις ένοπλες ληστείες σε φαρμακεία στις περιοχές του Νέου Κόσμου, του Υμηττού και του Βύρωνα.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένη αστυνομική......


 επιχείρηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής.
Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων και αφού οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί ότι οι δράστες, μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία στο Βύρωνα είχαν διαφύγει με ΤΑΞΙ, εντόπισαν στην περιοχή του Παγκρατίου ένα ΤΑΞΙ με δύο επιβαίνοντες, το οποίο ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νικηφορίδη.
Όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν το όχημα, ο επιβάτης που καθόταν στο πίσω κάθισμα πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα μία από τις βολίδες να πλήξει το αλεξίσφαιρο ενός Ειδικού Φρουρού. Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.
Το ΤΑΞΙ με τους δύο δράστες εγκλωβίστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, στην οδό Χρεμωνίδου, όπου και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός.
Ο 42χρονος, που είχε αποβιβαστεί από το ΤΑΞΙ, αφού έθραυσε την εξωτερική τζαμαρία πολυκατοικίας, εισήλθε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, την ώρα που οι δύο ένοικοι (ανδρόγυνο) είχαν ανοίξει την πόρτα για να δουν τι συμβαίνει, καθώς είχαν ακούσει τους πυροβολισμούς.
Στη συνέχεια, ο δράστης, που είχε τραυματιστεί στο δεξί του χέρι από τη θραύση της τζαμαρίας, προσπάθησε με τη χρήση ενός μαχαιριού να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο και να το κρύψει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν την πορεία του δράστη και κατάφεραν να τον συλλάβουν εντός του διαμερίσματος, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ενοίκων.
Στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκαν:
  • Τα αποσυναρμολογημένα κομμάτια του περιστρόφου, διαμετρήματος 0,38 special και
  • Ένα μαχαίρι, το οποίο ο ίδιος χρησιμοποίησε για να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο.
Στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δέκα (10) κάλυκες,
  • Δύο (2) φυσίγγια,
  • Μία (1) παραμορφωμένη βολίδα,
  • Ένα (1) μεταλλικό περίβλημα βολίδας και
  • Ένα (1) θραύσμα βολίδας.
Επίσης, κατασχέθηκαν το ΤΑΞΙ και το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο αστυνομικός, μαζί με ένα θραύσμα από βολίδα που βρέθηκε σφηνωμένο σε αυτό.
Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών για προληπτικές εξετάσεις.
Εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες ληστείες που έχουν διαπραχθεί με την ίδια μέθοδο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις και στην ένοπλη συμπλοκή, επέδειξαν σε όλα τα στάδια της εμπλοκής τους υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα να συλλάβουν με ασφάλεια τους δύο δράστες σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου