LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δύο Αλβανοί και ένας Ρουμάνος «ξάφριζαν» βενζινάδικα

Στην εξάρθρωση της σπείρας των ληστών με τα καλάσνικοφ, που ξάφριζαν βενζινάδικα και μαγαζιά στο Κιάτο της Κορινθίας, οι οποίοι μάλιστα δεν δίσταζαν να χτυπούν όχι μόνο τους ιδιοκτήτες, αλλά και πελάτες των καταστημάτων που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συμμορία συμμετέχουν δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 33 ετών, και ένας 27χρονος Ρουμάνος, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση .........


εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της στις αρχές του Ιανουαρίου 2012 και όπως έχει προκύψει από τις έως τώρα έρευνες, οι δράστες έχουν διαπράξει τουλάχιστον έξι ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα.

Η μέθοδος που ακολουθούσαν ήταν σχεδόν πάντα ίδια, αφού εισέβαλαν στα βενζινάδικα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια καλάσνικοφ. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, σε αρκετές περιπτώσεις είχαν επιτεθεί και χτυπήσει τόσο ιδιοκτήτες των καταστημάτων όσο και πελάτες, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο τους.

Ο 30χρονος Αλβανός, μέλος του κυκλώματος, συνελήφθη μετά από ένταλμα του ανακριτή Κορίνθου και προφυλακίστηκε στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Από τον Ιανουάριο του 2012 έως τις αρχές του Μαρτίου του 2012, οι δράστες είχαν διαπράξει τις ακόλουθες ληστείες:


  •     Την 13-1-2012 το απόγευμα, στο Μούλκι Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα ημεδαπού και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.
  •     Την 15-1-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα ημεδαπού και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
  •     Την 23-1-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, ένα όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.
  •     Την 7-2-2012 το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας, πήγαν σε κατάστημα-υπεραγορά και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
  •     Την 15-2-2012 το απόγευμα, στο Μούλκι Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
  •     Την 3-3-2012 το απόγευμα, στο Σούλι Κορινθίας, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου