LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τρεις αστυνομικοί σε διαθεσημότητα για τη συμπαράσταση

Άλλοι τρεις αστυνομικοί από τη Μαγνησία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χθες μετά από Ένορκη Διοικητική Έρευνα για τη συμπαράσταση που είχαν δείξει έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά την προσαγωγή του πρώην διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Αρχικά είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Δύο από τις διαθεσιμότητες αυτές, μετά από ενστάσεις και...........


παράθεση στοιχείων, ανακλήθηκαν.

Είχε διαταχθεί όμως έρευνα και για άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και η παρουσία τους είχε καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες.
Η έρευνα κατέληξε σε διαθεσιμότητα άλλων τριών ακόμη αστυνομικών. Το ζήτημα έχει προκαλέσει νέα αναστάτωση στην Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας, που έκανε διάφορες παρεμβάσεις με στόχο την ακύρωσή τους, χωρίς ωστόσο – έως τώρα – να έχει θετικό αποτέλεσμα. Η διαθεσιμότητα – ο χρόνος της οποίας δεν προσδιορίστηκε από την υπηρεσία, αν και ο Νόμος προβλέπει έως 24 μήνες – κοστίζει ακριβά στους αστυνομικούς, οι οποίοι βρίσκονται χωρίς εργασία. Αμείβονται με ένα πολύ μικρό ποσό – κάτι σαν επίδομα – με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστια βιοποριστικό πρόβλημα. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογενειάρχες με πολλές υποχρεώσεις και τα χρήματα λείπουν από την οικογένειά τους. Παράλληλα και οι αστυνομικοί λείπουν από την υπηρεσία τους που τους έχει ανάγκη, καθώς η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί άλλα προβλήματα» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών κ. Αργύρης Δυχτάς. Επισημαίνει πως η οικονομική ανέχεια σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες έχουν επιφέρει ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, με μία αποδυναμωμένη όμως Αστυνομία.
«Πανελλαδικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα στο Νομό μας δουλεύουμε με περιπολικά οχήματα απαρχαιωμένα, περασμένων δεκαετιών, πολλές φορές συντηρούμενα από εμάς τους ίδιους, με αλεξίσφαιρα γιλέκα ληγμένα, που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, με ατελείωτες ώρες υπερεργασίας σε γήπεδα, συγκεντρώσεις και πορείες κοινωνικών ομάδων, χωρίς – εννοείται – επιπλέον οικονομική ανταμοιβή με μοναδικό «κέρδος» τραυματισμούς σοβαρούς ή μη και με βασικό όμως γνώμονα τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ζωής και της περιουσίας του πολίτη».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που έχει για τους αστυνομικούς ο Βόλος και τονίζει πως οι αστυνομικοί με υψηλή αυταπάρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση του υπηρεσιακού καθήκοντος, προσπαθούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους πολίτες της πόλης αυτής. «Χωρίς να χρησιμοποιούν τα προβλήματα που υπάρχουν ως άλλοθι και ως «φθηνή» δικαιολογία προκειμένου να αποφύγουν όσα από τη θέση τους και από το λειτούργημα που εκτελούν, τους αναλογούν». Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών επισημαίνει ακόμη την απασχόληση δεκάδων αστυνομικών στα γήπεδα, με δύο μάλιστα ομάδες, αλλά και τη φροντίδα για τη διαβίωση κρατουμένων, «συμβάλλοντας – λέει χαρακτηριστικά – ακόμα και με χρήματα από το πενιχρό μηνιαίο εισόδημά τους για αγορά τσιγάρων και ειδών ρουχισμού».
«Ως τοπική αστυνομία συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα με τις διαθεσιμότητες άλλων τριών συναδέλφων μας σύνολο πλέον έξι, χωρίς να υπολογίζουμε τους δυο, που προ ολίγο ημερών επέστρεψαν, εξαιτίας της παρουσίας τους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά τη μεταγωγή του πρώην διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Συνάδελφοι που χωρίς να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, υποκινούμενοι μόνο από τα συναισθήματα της στιγμής, θέλησαν να πουν κουράγιο σε ένα φίλο, συμμαθητή, συγγενή, συνάδελφο και συντοπίτη, που βρισκόταν ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία και θα κληθεί να αποφανθεί για την ενοχή του ή μη. Ας μην ξεχνάμε ότι μάθαμε από τις πρώτες μέρες της φοίτησής μας στις παραγωγικές σχολές της Αστυνομίας «Κανένας ένοχος, καμία ποινή χωρίς νόμο. Κανένας ένοχος, καμία ποινή χωρίς δίκη» τονίζει και προσθέτει με έμφαση: «Συνάδελφοι που έπεσαν θύματα, δυσκολεύονται πλέον όχι μόνο να φροντίσουν για την επιβίωση των οικογενειών τους, αλλά και να δώσουν μια πειστική απάντηση στα παιδιά τους που επίμονα και καθημερινά ρωτούν «τι έκανες μπαμπά και δεν πηγαίνεις στη δουλειά».
Ασκεί κριτική στη στάση και τη λειτουργία δημοσιογράφων και αθηναϊκών μέσων στον τρόπο δημοσιοποίησης και έκθεσης του ζητήματος τόσο του πρώην διοικητή Ναρκωτικών, όσο και των αστυνομικών που έδειξαν συμπαράσταση. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι συνάδελφοί του έπεσαν θύματα μερίδας μειοψηφίας δημοσιογράφων της πρωτεύουσας «οι οποίοι προφανώς δεν υπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών, αλλά μια τηλεόραση που «μας τα λέει όλα» και έτσι δεν χρειάζεται να συζητήσουμε. Μια τηλεόραση που η λειτουργία της στηρίζεται στην αρχή όχι του audiatur et altera pars (ας ακουστεί και η άλλη πλευρά)».
Για την υπόθεση του πρώην διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου «ευχόμαστε, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, να χυθεί άπλετα φως στην υπόθεση και ο καθένας από όσους κατηγορούνται να τιμωρηθεί όπως προβλέπεται από τους νόμους μας, ανάλογα με αυτά που έχει πράξει. Για τους έξι συναδέλφους μας που τελούν υπό διαθεσιμότητα υπάρχει «φως» στη συνείδησή μας, φως που εκπέμπει τόσο από τη διαδρομή στον υπηρεσιακό τους βίο, στην ιδιωτική τους ζωή και στην κοινωνική καταξίωση που έχουν κατακτήσει, όσο και στη μικρή κοινωνία των αστυνομικών του Ν. Μαγνησίας».
Καταλήγει πως η Ένωση Αστυνομικών Μαγνησίας οφείλει και πρέπει να σταθεί ψυχικά και ηθικά δίπλα σε αυτούς και στις οικογένειές τους μιας και η συνεισφορά τους τόσο για την Υπηρεσία, όσο και για τον απλό πολίτη κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη.

e-thessalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου