LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ερχονται οι Κάρτες του Πολίτη αλλά... του χρόνου

Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει να δίνεται η «κάρτα του πολίτη», που σταδιακά θα αντικαταστήσει τις αστυνομικές ταυτότητες. Θα πρόκειται για μια κάρτα που θα μοιάζει με τις πιστωτικές αλλά θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του κατόχου του, που θα είναι «απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου».


Ανάμεσα στα άλλα, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου θα υπάρχουν ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) αλλά και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Παράλληλα, η νέα κάρτα θα περιέχει στοιχεία για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και θα δημιουργηθεί με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας ώστε να μην μπορεί εύκολα να πλαστογραφηθεί.
Αυτός ο θεσμός της κάρτας εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και όπως εκτιμούν οι εμπνευστές του, θα ελαχιστοποιήσει την γραφειοκρατία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το «Βήμα», στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου