LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που έπληξε χθες την Κέρκυρα, με πτώσεις κλαδιών δέντρων μέσα στην πόλη αλλά και SOS από μικρά και μεγάλα πλοία, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες επιπτώσεις... Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών κυρίως ...................

του βορείου συγκροτήματος παρουσιάστηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Μάλιστα, οι θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν μέχρι τα 7 ή και τα 8 Μποφόρ στα ανοικτά βόρεια της Κέρκυρας, είχαν ως αποτέλεσμα να κοπούν μεγάλοι κλάδοι δέντρων σε πολλές περιοχές, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, στην Κάτω Πλατεία.


Χωρίς αεροπλάνα και βαπόρια
Προβλήματα δημιουργήθηκαν στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες: τα δρομολόγια προς Ηγουμενίτσα εκτελούνταν μέχρι χθες το βράδυ μόνο από τα κλειστού τύπου φέρρυ μποτ ενώ άγκυρα έριξαν ακόμα και τα αμφίδρομα, ενώ ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα πτήση της Ολυμπιακής, το αεροσκάφος της οποίας δεν μπορούσε να προσεγγίσει τον αερολιμένα Ι. Καποδίστριας.

Κινδύνευσε το πλοίο «Bridge»
Το πλοίο της European Sea Lines “Bridge”, με σημαία Μάλτας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ευρισκόμενο ακυβέρνητο ανοικτά της νησίδας Βίδο, στις 10 περίπου το βράδυ. Την ώρα εκείνη επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι που έφταναν τα 7 Μποφόρ. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ρυμουλκό «Ποσειδών» μετά από εντολή του Λιμενικού Σώματος, το οποίο και «τράβηξε» το επιβατηγό με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου και οι επιβάτες του, περίπου 120 στον αριθμό, αποβιβάστηκαν προκειμένου να μεταφερθούν στον προορισμό τους αύριο το πρωί με άλλο πλοίο της γραμμής. Το «Bridge» εκτελεί δρομολόγιο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με το Μπρίντιζι, είχε παρουσιάσει και πάλι βλάβη την Παρασκευή 2 Ιουλίου, όταν πάλι έπλεε 2 ν.μ. από το λιμάνι της Κέρκυρας. Τότε, είχε δέσει στην Κέρκυρα μέχρι να εξεταστεί από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Χθες το μεσημέρι, το ιστιοπλοϊκό «Nor Queen» με ηλικιωμένους επιβάτες κινδύνευσε να βυθιστεί, λίγο μετά την επιχείρηση των επιβατών του να αποπλεύσουν εν μέσω θυελλωδών ανέμων. Με τη συνδρομή σκαφών του ΝΑΟΚ αλλά και σκάφους του Λιμεναρχείου, το ιστιοπλοϊκό επέστρεψε στο λιμανάκι του Ναυτικού Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου