LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πίσω στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Λιμενικό!

Ένα χρόνο μετά την απόσπασή του από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Λιμενικό Σώμα, επιστέφει στο πρώτο, έστω και αν τώρα ονομάζεται "υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων".

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) που κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όλες οι υπηρεσίες του Λιμενικού περιέρχονται στην ευθύνη του νεοσύστατου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι αφού είχε κατατεθεί στο ΣτΕ το σχέδιο Π.Δ.,στις 17 Σεπτεμβρίου διαβιβάστηκε στο δικαστήριο έγγραφο του πρωθυπουργού, το οποίο επέφερε αλλαγές στο αρχικό κείμενο του σχεδίου Π.Δ.
Όπως αναφέρεται στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, μ τις αλλαγές που επήλθαν στο ΠΔ από το έγγραφο του πρωθυπουργού το Λιμενικό Σώμα και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Αντίθετα, με το αρχικό διάταγμα το Λιμενικό Σώμα υπαγόταν μεν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά οι αρμοδιότητές του ήταν μοιρασμένες μεταξύ υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.
Ακόμη, στη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι πρέπει να εξεταστεί εάν πρέπει να μεταφερθεί στο υπουργείο Εργασίας η εποπτεία της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών, μετά την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων, που έγινε στα υπουργεία.
Τέλος, στη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι πρέπει να ερευνηθεί το θέμα της μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης στο Υπουργείο Οικονομίας, καθώς ορισμένες υπηρεσίες της έχουν ήδη μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών με προγενέστερο διάταγμα.

Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου