LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ομολογία του απόστρατου Τούρκου Στρατηγού Sabri Yirmibeşoğlu «Εμείς καίγαμε τα τζαμιά στην Κύπρο»

Όσο και αν κάποιοι υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής φιλίας θέλουν να μας πείσουν ότι οι Τούρκοι δεν αποτελούν πια απειλή για το ελληνικό Έθνος και ότι δεν θα πρέπει να τους βλέπουμε με καχυποψία θα πρέπει να νοιώθουν πραγματικά αμηχανία και ντροπή μετά από αυτά που ομολόγησε ο Τούρκος Στρατηγός Sabri Yirmibeşoğlu.


Ο Τούρκος στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και αρχηγός της Ειδικής Υπηρεσίας Πολέμου του στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Habertürk», παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία του φέρει την ευθύνη για την ανατίναξη και καταστροφή πολλών τεμενών στην Κύπρο κατά την θλιβερή περίοδο 1950-1970.
Ο Στρατηγός έκανε αυτές τις αποκαλύψεις άθελα του πάνω στην προσπάθεια του ιδίου να διαψεύσει προηγούμενη δημόσια ομολογία του, που είχε πραγματοποιηθεί το 2006, ότι το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών το 1955 εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ήταν έργο της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου.




Όπως δήλωσε ο Στρατηγός Sabri Yirmibeşoğlu «Με σκοπό να ενισχύσουμε την αντίσταση του τουρκοκυπριακού λαού προβήκαμε σε δολιοφθορές. Π.χ. κάψαμε τεμένη» .



Στην Κύπρο αυτό ήταν δικό μας έργο. Εμείς κάψαμε τα τεμένη». Ο Τούρκος στρατηγός επεξήγησε την λογική πάνω στην οποία βασίστηκε η δράση της Επιτροπής Μελέτης Στρατιωτικής Κινητοποίησης η οποία ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας 1950 και η οποία αντικαταστάθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Πολέμου το 1971.



Σύμφωνα με τον στρατηγό Sabri Yirmibeşoğlu, η συγκεκριμένη επιτροπή, στήριξε τη δράση της στην εξής απλή στρατηγική: «Με σκοπό να κινητοποιηθεί ο λαός, η επιτροπή προχώρησε σε δολιοφθορές και στη συνέχεια επέρριψε τις ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτός ήταν ο κανόνας διεξαγωγής των ειδικών επιχειρήσεων. Στην Κύπρο κάψαμε τεμένη».



Μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις ομάδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας που επιθυμεί να ριχτεί φως στα γεγονότα της περιόδου αυτής ζητά τη διεξοδική έρευνα για τη συμμετοχή τουρκικών και τουρκοκυπριακών παραγόντων στα εγκλήματα της περιόδου 1950-1970.


Επισημαίνεται ότι αρκετοί από τους προοδευτικούς «αυτομαστιγόμενους» Έλληνες αναλυτές και δημοσιογράφους στην Ελλάδα και στην Κύπρο κατηγορούσαν τους ελληνοκύπριους για αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις δικαιολογώντας και επιβεβαιώνοντας την τουρκική προπαγάνδα.
Σήμερα σε ένα άλλο μέρος του ελληνισμού στην Θράκη κάποιοι στο πρόσφατο παρελθόν προσπάθησαν να κάψουν τζαμιά και να καταστρέψουν μουσουλμανικά νεκροταφεία.

Οι ανυποψίαστοι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες εξαγριώνονται στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων όπως εξαγριώνονταν και ο κάθε θρησκευόμενος και σοβαρός άνθρωπος με αξίες και ήθος. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση όλοι μας θα πρέπει να είμαστε πιο υποψιασμένοι και πιο επιφυλακτικοί γιατί το τελευταίο πράγμα που η ελληνική Πολιτεία και οι χριστιανοί πολίτες της περιοχής θα ήθελαν είναι η επανάληψη των γεγονότων των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Για αυτό ας μην προστρέξουν οι γνωστοί οπαδοί της συμμαχίας των προθύμων να υιοθετήσουν ανάλογες θέσεις που είχαν υιοθετήσει ορισμένοι κύπριοι συνάδελφοι τους διότι πρόσφατα οι κάτοικοι της Θράκης ήρθαν αντιμέτωποι με τις πράξεις ακραίων εθνικιστικών τουρκικών κύκλων που δρουν στην ελληνική Θράκη.
Μόλις πριν από δύο μήνες οι πυρήνες αυτοί είχαν αφήσει τα σημάδια τους σε κεντρικούς τοίχους στο χωριό Αρίσβη στα ανατολικά του Νομού Ροδόπης γράφοντας συνθήματα όπως «Έλληνες έξω από την Θράκη».

Τον περασμένο Ιανουάριο επίσης στο ίδιο χωριό της Ροδόπης στην Αρίσβη, άγνωστοι ζωγράφισαν την «σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης» στον τοίχο εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.

Η ομολογία του Τούρκου Στρατηγού θα πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα για μερικούς "αφελείς" συμπολίτες μας στη Θράκη για το τι μπορεί να πράξει η «μητέρα» πατρίδα για την επίτευξη των γεωπολιτικών της στόχων.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε αυτά που είχε γράψει στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου, ότι «ακόμα και αν δεν υπήρχαν τουρκοκύπριοι στην Κύπρο εμείς θα έπρεπε να είχαμε θέσει το κυπριακό πρόβλημα».
Αυτά για να θυμόμαστε ποιοι είναι οι «φίλοι και σύμμαχοι μας» Τούρκοι.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου