LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Κατέσχεσαν 3 τόνους κοκαΐνης!

Πράκτορες των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών κατέσχεσαν χθες Παρασκευή 3 τόνους κοκαΐνη, ποσότητα που αποτελεί ρεκόρ, σε επιχείρηση κατά την οποία συνεργάσθηκαν η αστυνομία και το Πολεμικό Ναυτικό του Παναμά.............. 

Το παράνομο φορτίο αναχαιτίστηκε σε πλεούμενο στην Καραϊβική, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Κολόν, στην πλευρά του Ατλαντικού της Διώρυγας του Παναμά.


Λαθρέμποροι ναρκωτικών, που οι αρχές δεν κατονόμασαν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, μετέφεραν την κοκαΐνη με ταχύπλοο. Όταν επιχείρησαν να κινηθούν με το φορτίο σε ποτάμι ώστε να μεταφερθεί σε έγγεια μέσα μεταφοράς, συνελήφθησαν.
Τα Λατινοαμερικάνικα καρτέλ των ναρκωτικών συνηθίζουν να μεταφέρουν παραισθησιογόνα με ταχύπλοα κατά μήκος των ακτών χωρών της Κεντρικής Αμερικής, σε μια πορεία προς βορρά και την βασικότερη αγορά του παράνομου προϊόντος τους--τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά όταν υπάρχει απειλή από τροπικές καταιγίδες και τυφώνες, όπως συνέβη αυτήν την εβδομάδα με την τροπική καταιγίδα Μάθιου, επιλέγουν χερσαίες οδούς διαμετακομιδής καθώς και μικρά αεροσκάφη, που μπορούν να αποπροσγειωθούν από πολύ μικρούς διαδρόμους σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου