LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ?

Μεγάλο κύκλωμα απατεώνων, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 20 άτομα, δικηγόροι, ιδιώτες, δικαστικοί υπάλληλοι, πιθανόν δικαστικοί λειτουργοί, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων..............................

 αποκάλυψε η ΕΛΑΣ. Οι αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο συμμετοχής στο κύκλωμα και εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών και αστυνομικών. Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται και επιχειρηματίες από την Κύπρο.


Το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια και εμπλέκεται σε υποθέσεις πλειστηριασμών, παράνομες χρησικτησίες του δημοσίου και ιδιωτών, και ήδη η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Την έρευνα έχει αναλάβει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Ντογιάκος που δίνει τις κατευθύνσεις για τις ενέργειες της αστυνομίας και σύντομα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Το κύκλωμα, με διάφορα τεχνάσματα και πλαστά έγγραφα, κατοχύρωνε ακίνητα που ανήκαν σε ιδιώτες, σε τράπεζες και στο Δημόσιο, ενώ είχε ιδρύσει περίπου 200 ανώνυμες εταιρείες και Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, όπου «ξεπλενόταν» μαύρο χρήμα.

Η ελληνική αστυνομία διερευνούσε την υπόθεση τους 13 τελευταίους μήνες με αφορμή μηνύσεις από τις τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα ωστόσο, τα μέλη του κυκλώματος κατάφερναν να πετυχαίνουν ευνοϊκή για αυτούς έκβαση των υποθέσεων στα δικαστήρια. Η δικογραφία έχει αποσταλεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις των αρχών.

Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου