LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Στις 5.00 το απόγευμα θα παρθεί η απόφαση από τους προέδρους όλων των σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών της χώρας για το μέλλον των κινητοποιήσεων, οι οποίες έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά.

Μάλιστα όπως τονίζουν «θα αποφασίσει η βάση», διευκρινίζοντας ότι αυτή τη φορά θα στηθούν κάλπες και δεν θα ληφθεί απόφαση δια βοής, όπως την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο η ψηφοφορία θα γίνει σε βαρύ κλίμα, καθώς ο κλάδος θρηνεί τον χαμό ενός 41χρονου που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στο μπλόκο στο λιμάνι στο Ικόνιο, ο οποίος ήταν και πατέρας ενός μικρού παιδιού.
Εκεί ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν καθίσει μπροστά από τις ρόδες φορτηγού. Τα ΜΑΤ αλλά και το λιμενικό παρενέβησαν και έγινε χρήση δακρυγόνων. Ο άτυχος ιδιοκτήτης αισθάνθηκε αδιαθεσία όταν επέστρεψε σπίτι του και άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή, ενώ μόλις είχε γυρίσει από το μπλόκο.
Αυτά τουλάχιστον ανέφερε στο "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 ο Γ. Τζωρτζάτος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών Ελλάδος, συσχετίζοντας εμμέσως το γεγονός με τα επεισόδια που προηγήθηκαν.
Την απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών περιμένει με αγωνία ο εμπορικός κόσμος, που τους έχει ζητήσει τουλάχιστον να προχωρήσουν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους για μια εβδομάδα ώστε να τροφοδοτηθεί η αγορά και να μην κινδυνεύσουν οι επιχειρήσεις και μαζί εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Κάποιοι έμποροι, μάλιστα, προτίθενται να προχωρήσουν σήμερα σε μηνύσεις και αγωγές, αν δεν βρεθεί λύση.



Το βράδυ της Δευτέρας ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των πρωταγωνιστών των επεισοδίων που είχαμε το μεσημέρι στην Μεταμόρφωση. Την ίδια ώρα η Κομισιόν παρέπεμψε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Ελλάδα αναφορικά με τους περιορισμούς στην έκδοση αδειών οχημάτων δημοσίας χρήσεως και ιδιωτικών βυτιοφόρων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέο πρόστιμο για μη τήρηση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου