LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Με το κλειδί στο χέρι - Έτοιμοι για την κάθοδο στο κέντρο της Αθήνας οι φορτηγατζήδες

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης (14/09), οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, που κρατούν τα οχήματά τους ακινητοποιημένα στη Λεωφόρο Αθηνών, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν την “απειλή” τους και να κατευθυνθούν με τα οχήματά τους στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τους εμπόδισαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Ειδικότερα, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας προκλήθηκαν στο ύψος του Χαϊδαρίου εξαιτίας της κινητοποίησης.


Νωρίς το πρωί της Τρίτης και για περίπου δέκα λεπτά απέκλεισαν την εθνική οδό και το ρεύμα προς την Αθήνα, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν διπλή σειρά με τα φορτηγά τους, επιτρέποντας μόνο την κυκλοφορία από μία λωρίδα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Τα μπλοκαρισμένα σημεία

Ακινητοποιημένα παρέμειναν και το βράδυ της Δευτέρας (13/09) εκατοντάδες φορτηγά και βυτιοφόρα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση έγινε στην Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, στα δυο μεγάλα μπλόκα, στο ύψος του Χαϊδαρίου και στα διόδια Ελευσίνας, και αλλά μικρότερα στο ύψος του Ασπροπύργου, στη στροφή Σκαραμαγκά, καθώς και στο ύψος του Λουτρακίου.
Στο μπλόκο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης, η ουρά των ακινητοποιημένων φορτηγών έφθασε τα 4χλμ.
Κόμβοι φορτηγών πέρασαν χθες μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα σε όλη την πόλη.
Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (14/09) φορτηγά βρίσκονταν παραταγμένα στη δεξιά λωρίδα της Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, αλλά και στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά.
Κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν το ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου και της Αθηνών – Λαμίας, προκειμένου να εμποδίσουν τα φορτηγά.
Περισσότερα από εκατό φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως Διεθνών Μεταφορών από την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Μεσσηνία, έχουν συγκεντρωθεί και σταθμεύσει στα διόδια Νεστάνης, του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου.
Οι αυτοκινητιστές που τις επόμενες ώρες περιμένουν ενίσχυση του μπλόκου τους, συγκεντρώνονται και περιμένουν το πράσινο φως της ομοσπονδίας τους, προκειμένου να κινηθούν συντονισμένα προς την Αττική.
Μπλόκο από περίπου δεκαπέντε φορτηγά που είναι παραταγμένα στην άκρη του δρόμου υπάρχει στην περιοχή Εκκλησιαστικά στις Μυκήνες Αργολίδας, ενώ ακόμα δύο μπλόκα από είκοσι φορτηγά βρίσκονται στον κόμβο του Ασπροχώματος της Καλαμάτας και στην Τσακώνα.

Κρίσιμη συνάντηση υπουργού - πρατηριούχων
Το "θρίλερ" θα συνεχιστεί στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης, η ηγεσία του υπουργείου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, με θέμα την επιβολή του πλαφόν στα καύσιμα, για την αποφυγή και αντιμετώπιση κρουσμάτων αισχροκέρδειας.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση έχει απέναντί της, εκτός από τους οδηγούς των φορτηγών και βυτιοφόρων και τους βενζινοπώλες, που απειλούν να βάλουν λουκέτο στα πρατήριά τους, λόγω του πλαφόν, παρότι είναι προσωρινό.
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Στ. Κομνηνό, πραγματοποιούν, αυτήν την ώρα, οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, ενώ έξω από το κτίριο του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπάρχει μικρή συγκέντρωση βενζινοπωλών, που ζητούν το πλαφόν να επιβληθεί σε όλα τα στάδια της διακίνησης και της εμπορίας υγρών καυσίμων.

''Δεν υπάρχει η δύναμη, η θέληση και η τόλμη να επιβληθεί το πλαφόν και στα άλλα στάδια της διακίνησης και της εμπορίας υγρών καυσίμων, ενώ σήμερα υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που αγοράζουν πάνω από την τιμή του πλαφόν'', ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενιζοπωλών Ελλάδος, Αγγ. Τούντας, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ. Κιούσης ανέφερε ότι οι πρατηριούχοι έχουν γίνει αποδέκτες εισαγγελικών δηλώσεων, για ενδεχόμενες κυρώσεις περί άρνησης πώλησης εμπορεύματος, καθώς ορισμένοι πρατηριούχοι δηλώνουν, ότι προτιμούν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους, από το να πουλήσουν με ζημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου