LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΠΛΕΟΝ...........Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Εμμένουν στις θέσεις τους, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών. Συνεχίζουν έτσι το κρυφτούλι με τους αστυνομικούς, μέχρι την γενική συνέλευση της Παρασκευής, στην οποία θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.



Οι ελλείψεις στην αγορά, από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, είναι πλέον ορατές, ενώ έμποροι, βιοτέχνες και επιχειρηματίες είναι σε αδιέξοδο. Οι κινητοποιήσεις ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης έχουν γίνει βρόγχος για δεκάδες επιχειρήσεις ενώ άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες ελλείψεις αγαθών στην αγορά.

Έμποροι, βιοτέχνες και επιχειρηματίες δεν μπορούν να μεταφέρουν και να εφοδιαστούν με προϊόντα είτε τα εμπορεύματά τους βρίσκονται εγκλωβισμένα στα στοιβαγμένα κοντέινερ. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με οικονομικό στραγγαλισμό λόγω της μη έγκαιρης παράδοσης των προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.
Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι φορτηγατζήδες επιμένουν στις κινητοποιήσεις που προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος στην Αττική τις προηγούμενες μέρες ενώ και την Πέμπτη δεν έλειψε το "άνοιξε - κλείσε" σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.
Δεν λείπουν μάλιστα επιθέσεις σε οδηγούς φορτηγών που εκτελούν δρομολόγια, όπως έγινε στην Πάτρα και στις Αφιδνες, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά όταν φορτηγά που μετέφεραν προϊόντα επιχείρησαν να μπουν σε πλοία, ενώ και στην Θεσσαλονίκη υπήρξαν έξω από αποθήκες ανάλογες σκηνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου