LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ..........ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΕΚ ΑΠ

Κάτω από τη βάση οι Ελληνες στην προστασία της καρδιάς

Στάσιμη παρέμεινε η θνησιμότητα στη χώρα μας από καρδιαγγειακά επεισόδια τα τελευταία 26 χρόνια, όταν η Γαλλία εμφάνισε μείωση θανάτων 58,5% και η Ιταλία 62,7%.
Αιτία το τσιγάρο, η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή..

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι δείκτες για την καρδιαγγειακή υγεία των Ελλήνων. Μέσα σε...χρόνια, η χώρα μας υποχώρησε κατά 13 ολόκληρες θέσεις στον ευρωπαϊκό πίνακα με τους θανάτους από εμφράγματα και εγκεφαλικά. Από το 1979 έως το 2005, η Ελλάδα εμφανίζει μία μικρή μείωση των θανάτων (μόλις 5,6%), όταν το ίδιο διάστημα η Γαλλία έχει μείωση 58,5% και η Ιταλία 62,7%!


Κάπνισμα, διατροφή πλούσια σε λίπη και έλλειψη σωματικής άσκησης επιβαρύνουν την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Οι Ελληνες είναι οι βαρύτεροι καπνιστές στον κόσμο, με ετήσια κατανάλωση 3.000 τσιγάρων ανά άτομο. Το 47% των ανδρών και το 29% των γυναικών καπνίζουν, ενώ το 45% των καπνιστών είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών. Τα τελευταία 40 χρόνια -είπε- καταγράφεται στη χώρα μας και μία αύξηση κατά 25% των προσλαμβανόμενων θερμίδων ημερησίως και αύξηση κατά 56% της κατανάλωσης λίπους.

Με ΙΧ το 70%

Στον αντίποδα, το 55% των εργαζομένων Ελλήνων αναφέρουν έλλειψη κάθε φυσικής δραστηριότητας, ενώ το 70% χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η επίπτωση έλλειψης σωματικής άσκησης εντοπίζονται και στις μικρότερες ηλικίες. Ως αποτέλεσμα η χώρα μας κατέχει την πρώτη ευρωπαϊκή θέση στην επίπτωση της παχυσαρκίας σε άνδρες και μία από τις υψηλότερες σε γυναίκες άνω των 15 ετών. Κατέχει, επίσης, μία από τις πρώτες θέσεις στην παιδική παχυσαρκία (31%).
Δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαία τα ευρήματα μελετών, σύμφωνα με τα οποία το 46% των ανδρών και το 40% των γυναικών έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης (πάνω από 200 mg/dl). Την ίδια ώρα, το 6% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.





Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/09/blog-post_2815.html#ixzz10NFfqIFm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου