LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΜΕΣΩ E MAIL


Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για «Απειλή Τρομοκρατικών Πράξεων».

Ειδικότερα από τον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου «ΟΠΑΠ» καταγγέλθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, ότι άγνωστος χρήστης του Διαδικτύου την 22-8-2010 απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θυρίδα του Ο.Π.Α.Π., με το οποίο απειλούσε ότι θα προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος των εγκαταστάσεων του προαναφερόμενου οργανισμού.

Ύστερα από έρευνες μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας αλλά και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις που διεξήχθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε πληθώρα ηλεκτρονικών ιχνών , εντοπίστηκε η οικία από την οποία απεστάλη το απειλητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περιοχή της Αττικής.
Διενεργήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στην προαναφερθείσα οικία και εντοπίστηκε αυτούσιο, σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (Laptop), το επίμαχο απειλητικό μήνυμα και το οποίο είχε διαγραφεί από τον δράστη.
Κατά την νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας (1) φορητός αποθηκευτικός δίσκος (usb flash), τα οποία θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου