LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μετωπική κυβέρνησης – φορτηγατζήδων

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών έλαβαν αυτή την απόφαση λίγες ώρες μετά την ακρόαση των εκπροσώπων τους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.

Έτσι, αν και δεν μπορούν να απεργήσουν, καθώς βρίσκονται σε καθεστώς επίταξης, οι φορτηγατζήδες θα συνεχίσουν την άτυπη απεργιακή κινητοποίησή τους, ενισχύοντας τα μπλόκα.Οι ιδιοκτήτες φορτηγών επιμένουν στην επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής στο νέο καθεστώς από τρία σε πέντε χρόνια, κατί που η κυβέρνηση είναι αδύνατον να δεχθεί, καθώς υπάρχει δέσμευση στο Μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα.
Το Υπουργείο Μεταφορών πάντως, διαμηνύει προς τους «απεργούς» ότι αν προκληθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς από τις κινητοποιήσεις τους, τότε θα άρει τη διάταξη για το μεταβατικό στάδιο και η εφαρμογή του νέου καθεστώτος θα αρχίσει με την ψήφιση του νόμου.
Με δεδομένες τις θέσεις των δύο πλευρών η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και για άλλη μία φορά την αδιαλλαξία θα πληρώσουν οι καταναλωτές και οι κάθε φύσης επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου