LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εντατικοί έλεγχοι σε θαλάσσια μέσα αναψυχής και ταχύπλοα

Συνολικά 1.230 ελέγχους πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος από τις 6 έως 12 Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα, σε θαλάσσια μέσα αναψυχής, ταχύπλοα σκάφη και λουτρικές εγκαταστάσεις και βεβαίωσαν 35 παραβάσεις.


Οι παραβάσεις αφορούσαν ελλείψεις σε σωστικά και πυροσβεστικά μέσα σκαφών, εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, μη τήρηση ωραρίου εκμισθούμενων μέσων, χειρισμός ταχυπλόων σκαφών από άτομα που δεν έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια, εκτέλεση επικίνδυνων ελιγμών από σκάφη σε μικρή απόσταση από την ακτή και παρενόχληση λουομένων, απουσία ναυαγοσώστη από παραλία που έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη, ελλείψεις στα προβλεπόμενα εφόδια του ναυαγοσώστη κ.λπ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, διενεργήθηκαν επίσης 78 αλκοολομετρήσεις σε χειριστές και κυβερνήτες σκαφών, χωρίς να βεβαιωθούν παραβάσεις για υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν 64 αγορανομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκε μια παράβαση, η οποία αφορούσε σε λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε πλοίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου