LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν την Τρίτη η πολιτική και διοικητική ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπουργοί σχετικών αρμοδιοτήτων, ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, προπονητές αλλά και θύματα πράξεων βίας, με αφορμή την σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κάρολου Παπούλια.
Εξηγώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις παθογένειες που παρουσιάζονται στους αθλητικούς χώρους, ο πρόεδρος υπενθύμισε την ιδιότητά του, «ως παλιός πρωταθλητής,


που αγάπησε και εξακολουθεί να αγαπά τον αθλητισμό».

Τα φαινόμενα βίας «είναι σημάδια και σήματα μίας αρρωστημένης κατάστασης πραγμάτων, που τα γεννάει αλλά και που - με κάποια διεστραμμένη ανοχή - τα χωνεύει», τόνισε ο κ.Παπούλιας. «Η Πολιτεία, οι αθλητικοί φορείς, η Γενική Επιτροπή Διαιτησίας και τα αθλητικά σωματεία βρίσκονται αντιμέτωποι με την ευθύνη της καταπολέμησης αυτού του φοβερού φαινομένου. Λύσεις υπάρχουν, όταν βρίσκεται η βούληση».

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ.Παπούλιας ρώτησε τον Ανδρ.Λοβέρδο «τι θα κάνουμε», για να απαντήσει ο νέος υπουργός Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού ότι «Θα το πατάξουμε το φαινόμενο, αλλά χρειαζόμαστε και την ομπρέλα σας».
Η αστυνομία από την πλευρά της επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν κάθε σαββατοκύριακο το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της να βρίσκεται στα γήπεδα.
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου υπογράμμισε τον ρόλο κλειδί που θα έχει η υλοποίηση -επιτέλους- του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Με την εφαρμογή του σύγχρονου συστήματος ταυτοποίησης των θεατών, αναμένεται να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο στις ομάδες των χούλιγκαν να παρεισφρύουν και ομάδες αναρχικών ή ακροδεξιών.
«Ο φανατισμός δεν οδηγεί πουθενά και από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου», είπε σε δραματικό τόνο η άτυχη Ανδρονίκη Τυχηρού, που τραυματίστηκε από κροτίδα στο τελευταίο ντέρμπι ΠΑΟ - ΟΣΦΠ.
Ο Στ.Γιαννακόπουλος που ηγείται του συνδέσμου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αναφέρθηκε στις πρόσφατη δράση του ΠΣΑΠ να προχωρήσει σε 15λεπτη προειδοποιητική καθυστέρηση εμφάνισης των ποδοσφαιριστών στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, καθώς και στο πανό με το σύνθημα "Δεν μας θέλετε άλλο στα γήπεδα;", που αναρτήθηκε σε όλα τα στάδια Α', Β' και Γ' Εθνικής.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πάρθηκε και σειρά σχετικών αποφάσεων, όπως αυτή του υπουργείου Παιδείας για διαγωνισμό ζωγραφικής στα γυμνάσια κάθε περιφέρειας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου