LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Εξάρθρωση κυκλώματος Πακιστανών, που απήγαγαν οκτώ (8) ομοεθνείς τους και απαιτούσαν χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, κύκλωμα αλλοδαπών πολιτών Πακιστάν οι οποίοι κρατούσαν παράνομα και παρά την θέλησή τους οκτώ (8) ομοεθνείς τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους.


Ειδικότερα, πρωινές ώρες της χθες (11-09-2010) ένας εκ των απαχθέντων κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και δήλωσε ότι την 10-09-2010 απήγαγαν αυτόν και άλλους επτά ομοεθνείς του, τους οποίους μετέφεραν από περιοχή της Αττικής σε πτηνοτροφική μονάδα στη ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, εντοπίστηκαν χθες (11-09-2010) και περί ώρα 13.00, σε εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή έξω από την συνοικία Τάχι Θηβών, οχτώ (8) αλλοδαποί πολίτες Πακιστάν, ηλικίας 22, 24, 35, 33, 38, 26, 34 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι βρίσκονταν κλειδωμένοι σε δωμάτιο του Πτηνοτροφείου.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:
Οι ανωτέρω απαχθέντες εισήλθαν προ μηνός λάθρα στην χώρα μας, μέσω Τουρκίας από παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, συνοδευόμενοι από δύο (2) αγνώστων στοιχείων ταυτότητας ομοεθνείς τους, και χρησιμοποιώντας διάφορα μεταφορικά μέσα οδηγήθηκαν στο σταθμό Λαρίσης Αττικής. Εκεί παρελήφθησαν από άγνωστο αριθμό ομοεθνών τους, πιθανόν πέντε τον αριθμό, οι οποίοι τους επιβίβασαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τους μετέφεραν σε άγνωστη περιοχή της Αττικής, όπου και κρατήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 11-08-2010 έως και 10-09-2010.
Δράστες απαίτησαν για την απελευθέρωσή τους, από συγγενείς τους στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για έκαστο παθόντα. Αφού καταβλήθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό σε άτομο που διαμένει στο Πακιστάν, οι δράστες παρέδωσαν αυτούς σε άλλους ομοεθνείς τους, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες της 10-09-2010 τους μετέφεραν σε αγροτική περιοχή της Θήβας.

Στην Θήβα κρατήθηκαν σε εγκαταλελειμμένη πτηνοτροφική μονάδα, την οποία ενοικίαζε αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν, ηλικίας 59 ετών κάτοικος Ακραιφνίου Βοιωτίας, και φυλάσσονταν από δύο άλλους ομοεθνείς τους, ηλικίας 32 και 46 ετών αντίστοιχα. Οι ανωτέρω απαίτησαν εκ νέου την καταβολή του χρηματικού ποσού των έξι χιλιάδων (6.000) Ευρώ για κάθε παθόντα στο ίδιο ως άνω άτομο, προκείμενου να τους αφήσουν ελεύθερους.
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 11-09-2010 ο 59χρονος αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν, ενοικιαστής του χώρου όπου κρατούνταν οι απαχθέντες και αναζητούνται οι δύο έτεροι συνεργοί του.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των δραστών που τους κρατούσαν στην περιοχή της Αττικής.
Ο ανωτέρω συλληφθείς κρατείται στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου