LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εντολή έρευνας από Άρειο Πάγο για την μη προφυλάκιση του 54χρονου υπάλληλου Κερκυραίου του ΣΔΟΕ

Την άμεση εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση – έκπληξη στην Κέρκυρα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω στους Παξούς για δωροδοκία.


Από τον Άρειο Πάγο δόθηκε εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν πολλά κεντρικά μέσα ενημέρωσης, να διερευνηθεί τόσο το σκεπτικό της απόφασης για τη μη προφυλάκιση του εφοριακού, όσο και οι συνθήκες της αστυνομικής επιχείρησης.
Η απόφαση για την εντολή μη προφυλάκισης ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή πάνω στον εφοριακό βρέθηκαν μόνο 5.000 ευρώ προσημειωμένα από τα 30.000 του συνολικού ποσού του χρηματισμού, επειδή η Αστυνομία δεν είχε προσημειώσει το υπόλοιπο ποσό.

Τι έγινε

Αρχικά ο εκβιαζόμενος επιχειρηματίας είχε πάνω του μόνο τις 5.000 ευρώ που ήταν προσημειωμένες και, μετά από άρνηση του 54χρονου εφοριακού να παραλάβει μόνο μέρος του συμφωνηθέντος ποσού, πήγε στην Τράπεζα όπου «σήκωσε» άλλες 25.000 που δεν είχαν προσημειωθεί.
Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κοκαλάκης, αλλά και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, δήλωσαν σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ πως η υπόθεση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από κοινού, ενώ ο προεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στις ΔΟΥ Γιάννης Γρίβας, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash ότι «πάγια θέση των εργαζομένων είναι όσοι συλλαμβάνονται επ΄ αυτοφώρω μπαίνουν κατευθείαν στη φυλακή και να απολύονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου