LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

4 "παράθυρα" στα αντικαπνιστικά μέτρα

«Παράθυρα» στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους αναζητούν τα τελευταία 24ωρα εκατοντάδες ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και εστιατορίων, ενώ την ίδια ώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εμφανίζονται ανέτοιμοι να αστυνομεύσουν όλους τους χώρους και να επιβάλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η εφαρμογή από σήμερα του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος δεν αλλάζει ουσιαστικά τις συνήθειες, αφού ελάχιστα καταστήματα αφαίρεσαν τα σταχτοδοχεία από τα τραπέζια στους εσωτερικούς χώρους τους και όλοι αναμένουν τις πρώτες... συστάσεις από τους ελεγκτές, όταν και εφόσον τους επισκεφτούν.
Τα... «παράθυρα»

Διαβάστε την συνέχεια και ίσως ,ανοίξουν την επιχείρησή σας.......


1. Προσφυγή στο ΣτΕ. Οπως είχε γίνει και με το νόμο Αβραμόπουλου, έτσι και τώρα πολλοί καταστηματάρχες ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να χαρακτηριστεί αντισυνταγματικός ο νόμος, καθώς προβλέπει εξαιρέσεις παράτασης 8 μηνών για τα μεγάλα κέντρα άνω των 300 τ.μ. και τα καζίνα.

2. Λέσχες καπνιστών. Στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) έχουν υποβληθεί μέσα σε δύο ημέρες περισσότερες από 200 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ίδρυση λεσχών (σωματείο - club) όπου τα μέλη, ενήλικες άνω των 18 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να καπνίζουν χωρίς τον κίνδυνο των προστίμων για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις.

3. Υπαίθρια καταστήματα. Αρκετοί ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και εστιατορίων, που έχουν τη δυνατότητα, προσανατολίζονται στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια, πλατείες κ.ά., που θα μετατραπούν σε απέραντα υπαίθρια καφέ - μπαρ, τα οποία με φορητά θερμαινόμενα σώματα θα μπορούν να λειτουργούν και τους χειμερινούς μήνες.

4. Μετατροπές στην άδεια. Αρκετοί στρέφονται σε μηχανικούς ζητώντας πληροφορίες για τη δυνατότητα μετατροπής της άδειας του καταστήματος, ώστε να αποκτήσει τουλάχιστον δύο πλευρές ανοικτές και να μη θεωρείται κλειστός χώρος. Σύμφωνα με το νόμο, το κάπνισμα θα απαγορεύεται ακόμη και στους χώρους που είναι χαρακτηρισμένοι ως εξωτερικοί (πολλοί έχουν κλείσει με κατασκευές από γυαλί ή πλαστικό) και δεν είναι περιμετρικά ανοικτοί σε τουλάχιστον δύο πλευρές.

«Σε περίοδο κρίσης 120.000 επιχειρήσεις με 700.000 εργαζόμενους αντιμετωπίζουν ένα ακόμη πρόβλημα. Ηδη η πτώση είναι τεράστια και το 30% των επιχειρήσεων έχουν σχεδόν κλείσει.

Στο μεταξύ, οι περιβόητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα επιβάλλουν τα τσουχτερά πρόστιμα εμφανίζονται προς το παρόν ανέτοιμοι αλλά και ανενημέρωτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου