LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ανατίναξαν τα γραφεία του Ολυμπιακού στον Πύργο



Απίστευτης ισχύος έκρηξη για τα δεδομένα μιας ήσυχης επαρχιακής πόλης, συντάραξε λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής το κέντρο του Πύργου. Στόχος ήταν και πάλι τα

γραφεία του συνδέσμου φίλων του Ολυμπιακού, δίπλα στην κεντρική πλατεία στην οδό Αγίου Νικολάου. Δράστες… οι «γνωστοί – άγνωστοι» πρωταγωνιστές - μαζί τους αντιπάλους τους - σε έναν ακήρυχτο πόλεμο που σχεδόν ένα χρόνο έχει φουντώσει στην Ηλειακή πρωτεύουσα.



Η ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση εκτιμάται από τις Αρχές που χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα δυναμίτιδας, την οποία και πέταξαν από το δρόμο, πάνω στο μπαλκόνι του συνδέσμου.



Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαλύσει ακόμα και τα τσιμέντα στο μπαλκόνι να σπάσει τις σιδερένιες εξώπορτες του συνδέσμου και να προκληθούν από το ωστικό κύμα της έκρηξης σοβαρές ζημιές τουλάχιστον σε οκτώ καταστήματα και πολύ μικρότερες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Αγίου Νικολάου.



Μόλις συνέβη η έκρηξη (περίπου στις 5.25 π.μ.) άμεσα έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Νίκο Μαρούντα. Από την πρώτη αυτοψία που έγινε στο χώρο τα στοιχεία καταλήγουν πως δεν υπήρξε κάποια παραβίαση της εισόδου και του χώρου και τη «βόμβα» την πέταξαν από το δρόμο οι δράστες.



Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής που για δεύτερη φορά πέφτουν θύματα ενός «πολέμου» που δεν τους αφορά σε καμία περίπτωση. Την περασμένη άνοιξη είχε γίνει πάλι επίθεση στα γραφεία του συνδέσμου φίλων του Ολυμπιακού, με εμπρηστικούς μηχανισμούς, όμως οι ζημιές όλες έγιναν από ομάδα κουκουλοφόρων που είχε «χτυπήσει» με λοστούς και καδρόνια σε 11 αυτοκίνητα και αρκετά καταστήματα σπάζοντας τζάμια και βιτρίνες.



Τώρα η καταστροφή είναι μεγάλη για τους επαγγελματίες που σήμερα την μοναδική Κυριακή του χρόνου που είναι ανοικτά τα καταστήματα λόγω εορτών, είναι αναγκασμένοι να βάλουν από την τσέπη τους και να υποστούν ακόμα περισσότερα βάρη πέρα από αυτά που έχει επιβάλει η κρίση, για τις επισκευές.



Η κατάσταση στον Πύργο με τον οπαδικό «πόλεμο» μαίνεται ανεξέλεγκτη και θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα πράγματα είχαν ηρεμίσει λίγο έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι των αιωνίων. Τότε είχαν επιτεθεί φίλοι των «κόκκινων» σε υποστηρικτή του «πρασίνων», στο κέντρο της πόλης μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών.

Η συνέχεια δόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με τον εμπρησμό αυτοκινήτου φίλου των «κόκκινων» και του εξοχικού σπιτιού, φίλου των «πρασίνων». Οι μέρες έως το ντέρμπι και μετά από αυτό κύλησαν ήρεμα και σήμερα ήρθε αυτό το νέο επεισόδιο να προστεθεί στον κύκλο μιας ανούσιας για την κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου