LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

H καλή είδηση της ημέρας

Δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνολικά το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία 153.080 θέσεων εργασίας μέσα από προγράμματα απασχόλησης, αλλά και την προώθηση δράσεων κοινωνικής μέριμνας για ευπαθείς ομάδες.
«Η χώρα δίνει δύο μάχες, αυτή της δημοσιονομικής εξυγίανσης και οικονομικής αναδιάρθρωσης .......

και τη μάχη της κοινωνίας μας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη σύσκεψη στην οποία μετείχαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Στις άμεσες δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται η δημιουργία 55.000 θέσεων εργασίας, σε συνεργασία με τους δήμους, για ανέργους ηλικίας 55 – 64 ετών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Υπ. Εργασίας και θα είναι συνολικού ύψους 850 εκατομ. Ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα υλοποιηθούν επίσης προγράμματα κατάρτισης, ύψους 124 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν 25.000 άτομα από επαγγελματικές ομάδες που επηρεάζονται από τη διαρθρωτική προσαρμογή του κλάδου τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου