LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ζητούν Ε9 για κατάθεση πινακίδων !!!!!!!!!!

Έξι εργάσιμες ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να καταθέσουν - αν το επιθυμούν – τις πινακίδες των οχημάτων τους, με την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως τις 10 Ιανουαρίου να θεωρείται δεδομένη κι ενώ οι εφορίες έχουν βάλει 48ωρο λουκέτο λόγω απεργίας των εργαζομένων.

H σχετική διαδικασία, για όσους θέλουν να αποφύγουν τέλη και τεκμήρια, προβλέπει .............
την παράδοση των πινακίδων στη ΔΟΥ, όπου υπάγεται ο ιδιοκτήτης, ο οποίος υποχρεούται να γνωστοποιήσει στην εφορία και το χώρο στον οποίο το αυτοκίνητο θα μείνει ακινητοποιημένο. Αυτό γίνεται με την αναγραφή της τοποθεσίας στη γνωστή υπεύθυνη δήλωση, που υποβάλλουμε σε κάθε συναλλαγή μας με το Δημόσιο. Αυτό προβλέπεται τόσο στο νόμο 2992 του 2002, όσο και στην ερμηνευτική εγκύκλιο 1253 της ίδιας χρονιάς.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο ιδιοκτήτης, που επιθυμεί να καταθέσει στην εφορία άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες, πρέπει «να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του νόμου N. 1599/86, στην οποία αναγράφεται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του χώρου αυτού. Σημειώνεται ότι στην έννοια του ιδιωτικού κλειστού χώρου περιλαμβάνεται και ο ιδιωτικός περιφραγμένος χώρος».

Παρά το γεγονός αυτό, σε πολλές εφορίες, οι υπάλληλοι, είτε από άγνοια, είτε από… «υπερβάλλοντα ζήλο», δεν αρκούνται στην υπεύθυνη δήλωση, αλλά ζητούν από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων το… Ε9 τους ! Μάλιστα, δεν ψάχνουν οι ίδιοι να το τυπώσουν μέσω του TAXIS, αλλά απαιτούν αυτό να τους υποβληθεί ιδιοχείρως. Δηλαδή, να αναζητήσουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι το έντυπο δήλωσης ακινήτων (που ήδη έχει υποβληθεί και είναι στην κατοχή της εφορίας) και να το προσκομίσουν στη ΔΟΥ.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του νόμου και της εγκυκλίου, υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, αναζητώντας τα – μη αναγκαία – δικαιολογητικά και αναγκαζόμενοι να στηθούν στις ουρές της εφορίας πάνω από μία φορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου