LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τούρκοι ναυτικοί αρνήθηκαν ελληνική διάσωση

Ένα περίεργο ναυτικό ατύχημα στα διεθνή ύδατα μεταξύ Χίου και Σάμου σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Άμυνας και στο Λιμενικό Σώμα νωρίτερα την Τρίτη.

Στις 10:55, το υπό τουρκική σημαία, φορτηγό πλοίο DOGU HASLAMAN εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα μεταξύ της Χίου και της Σάμου. Το τουρκικό φορτηγό πλοίο που .........

μετέφερε σίδηρο βρισκόταν τη στιγμή που εξέπεμψε SOS εντός του FIR Αθηνών, δηλαδή σε περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας.

Στις 10:58, έπειτα από εντολές των αξιωματικών του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης, απογειώθηκε από την Σάμο ένα ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, για αποστολή έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στο σημείο, το 12μελές πλήρωμα του πλοίου DOGU HASLAMAN είχε ήδη μεταβεί με σωστική λέμβο στο παραπλέον φορτηγό πλοίο PIRIREIS (δεν πρόκειται για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο).
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το πλήρωμα αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο PIRIREIS, αναφέροντας ότι αναμένουν τουρκικά μέσα να τους παραλάβουν.
Αυτή την ώρα, το τουρκικό πλοίο DOGU HASLAMAN αναφέρεται ότι είναι ημιβυθισμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου