LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν μέλη σπείρας ληστών

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που το τελευταίο καιρό διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών μονοκατοικιών στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία Αφιδνών. Πρόκειται για έναν άνδρα, 23 ετών και μια γυναίκα, 33 ετών. Διαφεύγουν τη σύλληψη, μέχρι στιγμής, άλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης
τα οποία αναζητούνται.

Η παραπάνω σπείρα, βραδινές ώρες ή νωρίς το πρωί, παραμόνευε έξω από σπίτια πολιτών στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και όταν οι ιδιοκτήτες τους εισέρχονταν ή εξέρχονταν από αυτά τους επιτίθεντο αιφνιδιαστικά, απειλώντας τους με πιστόλι και μαχαίρι. Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν στο εσωτερικό του σπιτιού τους όπου τους δέσμευαν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και άλλα αντικείμενα. Κατόπιν, αφαιρούσαν και τα αυτοκίνητα των παθόντων με τα οποία διέφευγαν. Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα.

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ενός συλληφθέντα καθώς και ενός ακόμη αναζητούμενου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της έρευνας και η τυχόν αναγνώρισή τους από άλλα θύματα.

Πρόκειται για τους :

SHAHOLLI ον .ILIRJAN ή ERTIS του EDMOND και της LIRA, γεν. 1988 στην Αλβανία (συλληφθείς)

ZYBERI ον. ODISE του PETRO και της EDIBE, γεν. 1986 στην Αλβανία (μη συλληφθείς).

Αναλυτικότερα, μετά από έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και των Τ.Α. Καπανδριτίου και Καλάμου εντοπίσθηκε εγκαταλελειμμένο σπίτι στις Αφίδνες, εντός του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, μουσικά όργανα καθώς και άλλα αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, το σπίτι αυτό, το χρησιμοποιούσε η σπείρα σαν κρησφύγετο.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, που έγινε προχθές το απόγευμα, σε σπίτι άλλου αλλοδαπού σε ερημική περιοχή στο Λιοτάση Αφιδνών, συνελήφθη ο 23χρόνος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ρολόγια και κοσμήματα που προέρχονταν από τις ληστείες.

Αμέσως μετά, σε νέα αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της 33χρονης συλληφθείσας αλλοδαπής - μέλους της εγκληματικής οργάνωσης - στην περιοχή Αφιδνών, βρέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που επίσης προέρχονταν από τις ληστείες.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι έχουν διαπράξει εννέα ένοπλες ληστείες και μία κλοπή.

Ειδικότερα :

Την 13-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στις Αφίδνες.

Την 14-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.

Την 19-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.

Την 19-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Καπανδρίτι.

Την 24-11-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Ασπροχώρι Αυλώνας

Την 1-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την 8-12-2011 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στο Μικροχώρι Αττικής.

Την 17-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την 20-12-11 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε οικία στην Δροσοπηγή Αφιδνών.

Την 15-12-11 διέπραξαν κλοπή σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών και διακεκριμένης κλοπής κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες, παράβαση του Ν. περί όπλων, καθώς και υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου