LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Έπιασαν διαρρήκτες έξι εκκλησιών στη Λήμνο

Τουλάχιστον έξι εκκλησίες σε διάφορες περιοχές της Λήμνου είχαν χτυπήσει δυο νεαροί ιερόσυλοι κατά τις ημέρες των εορτών, ελπίζοντας ότι τα παγκάρια τους θα ήταν… γεμάτα από τους οβολούς των πιστών! Μετά τις δυο τελευταίες διαρρήξεις, όμως, μπήκε τέλος στη δράση τους.................

Οι δύο Έλληνες ηλικίας 22 και 29 χρόνων συνελήφθησαν λίγη ώρα αφ’ ότου παραβίασαν με ένα μεταλλικό λοστό τις κεντρικές εισόδους δυο εκκλησιών στις περιοχές Καλλιθέα και Νέο Πεδινό της Λήμνου, από τα παγκάρια των οποίων άρπαξαν μικρά χρηματικά ποσά. Κατά την διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησαν ότι με τον ίδιο τρόπο είχαν διαρρήξει άλλους τέσσερις ναούς από τις 15 ως τις 28 Δεκεμβρίου!
 
Ιερόσυλοι χτύπησαν και το εκκλησάκι των Αγίων Ταξιαρχών στο Παραδείσι της Καρύστου, όπου όμως βρήκαν την πόρτα της εισόδου ανοιχτή. Το παγκάρι δεν είχε χρήματα, αλλά οι δράστες δεν ήθελαν να φύγουν με άδεια χέρια κι έτσι άρπαξαν τα δυο χάλκινα… μανουάλια! Ο εφημέριος του ναού κατήγγειλε την κλοπή, που υπολογίζεται πως έγινε μεταξύ 9 Νοεμβρίου και 28 Δεκεμβρίου όταν το εκκλησάκι δεν λειτουργούσε. Όπως όλα δείχνουν, οι δράστες ήταν πιθανότατα τσιγγάνοι «κυνηγοί» χαλκού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου