LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εφραίμ: Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή

Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» φέρεται να είπε ο ηγούμενος Εφραίμ σε μοναχούς που τον συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr. Πιο αναλυτικά, φέρεται να ανέφερε: «Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά .....

δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

Ο Εφραίμ μεταβαίνει οδικώς στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του Αρη Χαραλαμπάκη, φθάνοντας στην Αθήνα και αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.
Ο ηγούμενος αναχώρησε με σκάφος από το Αγιο Όρος για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη.
Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του, έδωσαν το «πράσινο» φως για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.
Την ίδια ώρα, η συντονιστική επιτροπή φίλων Αγίου Όρους απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) στις 19.00 σε ένδειξη συμπαράστασης στο μοναχό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου