LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας Γεωργιανών διαρρηκτών στην Ρόδο

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της, υπήκοοι Γεωργίας, 30, 32 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις οικιών............


Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου και εντοπίστηκαν τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας να πραγματοποιούν κατόπτευση της περιοχής.

Αφού συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή τους δυο κινητά τηλέφωνα με « hands free », ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, δυο σουγιάδες ελβετικού τύπου και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών.

Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες κατασχέθηκε ως μέσο για τη διάπραξη κλοπών.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους στο Φαληράκι, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων από διαρρήξεις, που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου κλπ. Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να τακτοποιηθούν με περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα και κατηύθυνε την δράση των υπόλοιπων δυο συλληφθέντων, οι όποιοι κατά την διάρκεια των διαρρήξεων εναλλάσσονταν σε ρόλους «τσιλιαδόρου» και «μπουκαδόρου», ανάλογα με τις περιστάσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δέκα (10) διαρρήξεις, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα και συγκεκριμένα :



Την 15/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,

Την 17/12/2011 το βράδυ, διέρρηξαν διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου,

Την 19/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,

Την 20/12/2011, διέρρηξαν δυο (2) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,

Το χρονικό διάστημα από 17 έως 20-12-2011, διέρρηξαν επίσης ένα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.


Επιπλέον κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή άλλων δυο ομοεθνών τους. Ειδικότερα σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία 37χρονης Γεωργιανής, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε ο 30χρονος «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, βρέθηκαν αντικείμενα από άλλη διάρρηξη, που είχε γίνει την 9-12-2011 σε οικία στη Ρόδο .

Όπως προέκυψε τα κλοπιμαία αυτά είχε παραδώσει στην 37χρονη άλλος 37χρονος Γεωργιανός, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία της συγκεκριμένης διάρρηξης καθώς και ένα αρχαίο νόμισμα .

Ο 37χρονος συνελήφθη για κλοπή και κατοχή αρχαίου αντικειμένου, ενώ σε βάρος της 37χρονης, η οποία διέμενε παράνομα στην Χώρα, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κρατείται για διοικητική απέλαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου