LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εγκλωβισμένοι για 22 ώρες στην Εγνατία

Αυτό κι αν είναι από τα άγραφα! Η κρατική μηχανή απέδειξε για μια ακόμα φορά την ανεπάρκειά της. Με το πρώτο χιόνι, άρχισαν τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών.

Τι κι αν μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για επιδείνωση του καιρού και ακραία καιρικά φαινόμενα; Κάποιοι αψήφησαν τις προειδοποιήσεις και αποφάσισαν να ταξιδέψουν χωρίς αλυσίδες, ενώ ο μηχανισμός λειτούργησε και πάλι την τελευταία στιγμή και βρέθηκε εκτεθειμένος ..............

στα μάτια της κοινής γνώμης.
Εκατοντάδες οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της παλιάς Εθνικής Κοζάνης – Γρεβενών για περισσότερες από 22 ώρες, καθώς ένας από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της χώρας έμεινε κλειστός.
Αυτή την ώρα, αν και το χιόνι έχει σταματήσει, αρκετά τμήματα της Εγνατίας παραμένουν κλειστά, ενώ περίπου 62 άτομα, όλοι φοιτητές είναι εδώ και 14 ώρες εγκλωβισμένα μέσα σε πούλμαν.

Επιβάτης που επικοινώνησε με την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, είπε ότι είναι 14 ώρες ακίνητοι, χωρίς να μπορούν να μετακινήθουν παρά το γεγονός ότι το πούλμαν διαθέτει αλυσίδες, αφού μπροστά τους είναι ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
Όλες αυτές τις ώρες είναι κλεισμένοι μέσα στο πούλμαν χωρίς νερό και τρόφιμα και παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει έκκληση για βοήθεια, ακόμα δεν έχει πάει κανείς. Με ένα φτυάρι προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο, και περιμένουν μπας και φτάσει στο σημείο αλατιέρα.

Και σήμερα όμως το κρύο είναι τσουχτερό και ο καιρός θα επιδεινωθεί.

Στα ορεινά της Θεσσαλονίκης απαιτείται η κίνηση των αυτοκινήτων με αλυσίδες ή χιονολάαστιχα, όπως επίσης και στο ορεινό δίκτυο της κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης σήμερα δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών, αφού 30 περίπου χωριά στο Μουζάκι της Καρδίτσας και άλλα 20 στο δήμο Αρδιταίας έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου