LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθησαν 6 για ξυλοδαρμό αστυνομικών

Νυχτερινές ώρες της 27/28-8-2011 εννεαμελής Ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ελέγχων και αναζητήσεων ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών καθώς, εντόπισαν σε χώρο όπου διεξάγονταν πανηγύρι.........


 στην περιοχή του Ωρωπού Αττικής, άτομο το οποίο οπλοφορούσε και προέβησαν στη σύλληψη του. Μετά την σύλληψη και κατ΄εντολή του 46χρονου συλληφθέντα, τριάντα (30) περίπου άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα :


• Να ελευθερώσουν τον συλληφθέντα και να αφαιρέσουν το όπλο που είχε κατασχεθεί.
• Να προκαλέσουν σοβαρές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τέσσερις (4) αστυνομικούς.
• Να αφαιρέσουν βίαια το πορτοφόλι του επικεφαλής Αξιωματικού (το οποίο παρεδόθη δύο ημέρες αργότερα από έναν εκ των κατηγορουμένων).
• Να αφαιρέσουν βίαια ένα (1) χρυσό σταυρό, μία (1) αλυσίδα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο από δύο (2) αστυνομικούς και
• Να προκαλέσουν φθορές σε κινητά τηλέφωνα άλλων αστυνομικών.

Από τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση αναγνωρίσθηκαν τα δεκατέσσερα (14), τα περισσότερα των οποίων έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Επίσης προέκυψε ότι ο 46χρονος συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, τα  (2) τελευταία χρόνια προκαλεί με πράξεις και απειλές, τρόμο και ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής του Ωρωπού.
Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, (6) Ελληνες ηλικίας 46,43,40,36,34 και 29 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι (6).

Δύο (2) από του δράστες είναι κρατούμενοι σε κατάστημα κράτησης για τη ληστεία της τράπεζας “ALPHA BANK” στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών, προέκυψαν στοιχεία για διάφορες αξιόποινες πράξεις, όπως εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, πλαστογραφίες, απάτες, παραβάσεις Νομοθεσίας καζίνο, ναρκωτικών κ.λπ. για άλλα  (27) άτομα, που δεν συμμετείχαν στην επίθεση, τις οποίες διέπρατταν είτε μεμονωμένα, είτε με τη συνεργασία των δραστών που συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου