LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΥΛΟ-ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ-ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ

Ζημιές προκλήθηκαν στις περιοχές Πύλου, Μεθώνης, Φοινικούντας και Μαραθούπολης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν από χθες το βράδυ. Συγκεκριμένα, στo λιμάνι της Πύλου, λόγω των ισχυρών κυμμάτων, διαβρώθηκε και αποκολλήθηκε....................

τσιμεντένιο τμήμα του καταστρώματος, στη λαϊκή Πλαζ Πύλου, έκτασης περίπου 20 τετραγωνικών ενώ μεγάλη ποσότητα άμμου έπεσε στην είσοδο του λιμανιού και στους δρόμους!

Επιπλέον, στην περιοχή της μαρίνας, εξαιτίας του σφοδρού κυματισμού, παρασύρθηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πλώρη του Α/Κ-Π/Κ «ΗΛΙΑΣ» Λ.ΠΥΛΟΥ 503.
Στην περιοχή της Μεθώνης, ποσότητες από άμμο, χαλίκι και πέτρα εναποτέθηκαν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ο οποίος υπέστη σοβαρές διαβρώσεις με αποτέλεσμα να μην είναι προσπελάσιμος ενώ λόγω μετακίνησης ογκόλιθων ζημιές προκλήθηκαν και στον κυματοθραύστη του Κάστρου.
Επίσης, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Μεθώνης, υπέστη ζημιές το κτίσμα του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, το οποίο λειτουργεί ως μισθωμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στην περιοχή Μαραθούπολης, λόγω πάλι των κυμμάτων, ογκόλιθοι βγήκαν κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νήσου «ΠΡΩΤΗ», με αποτέλεσμα να διαβρωθεί.
Από τη Δημοτική Αρχή Πύλου - Νέστορος, ανελήφθησαν ενέργειες για την απομάκρυνση των φερτών υλών στην παραλιακή ζώνη Πύλου και Μεθώνης και αποκαταστάθηκε η προσπελασιμότητα ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα πρόκειται να ανελκυθεί κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου