LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Εξάρθρωση 20μελούς σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά

Κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην πόλη της Ρόδου, σε σπίτια παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν είκοσι άτομα κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών.Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί

του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Ρόδου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Από τους 20 συλληφθέντες οι 14 είναι Έλληνες ηλικίας από 26-71 ετών, τέσσερις είναι Αλβανοί ηλικίας 29, 29, 32 και 33 ετών ενώ συνελήφθησαν και δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 44 ετών.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 78,5 γραμμάρια ηρωίνης, 27,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 109,5 ναρκωτικά δισκία ΧΑΝΑΧ, 50 δισκία μεθαδόνης, 4 δισκία Βουπρενορφίνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ και 30 κινητά τηλέφωνα
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι: τέσσερις από τους Έλληνες είχαν ηγετικό ρόλο, προμηθεύοντας και διακινώντας ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες της Ρόδου. Οι υπόλοιποι δέκα Έλληνες και οι τέσσερις Αλβανοί είχαν δευτερεύοντα ρόλο, ενώ δύο άτομα εμπλέκονται σε αγορά, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Στη δικογραφία εμπλέκονται για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και τέσσερις ακόμη Αλβανοί, που είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για υποθέσεις ναρκωτικών και βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι δύο από τους συλληφθέντες, προμήθευσαν με ποσότητα ηρωίνης 45χρονο κάτοικο Μαριτσών Ρόδου, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως στο σπίτι του στις 02-11-2010 λόγω της χρήσης ναρκωτικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου