LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ-ΜΗΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ?

Νορβηγία

Στο Όσλο, η ελληνική πρεσβεία δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα τα χρήματα που απαιτούνται για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν λεφτά στο ταμείο.
Αγγλία
Χωρίς ίντερνετ και θέρμανση προσπαθούσαν να δουλέψουν για παραπάνω από δέκα ημέρες.
Δείτε στην συνέχεια και τις υπόλοιπες πρεσβείες..................

ΗΠΑ

Στο ελληνικό προξενείο του Λος Άντζελες ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έστειλε εξώδικο στον πρόξενο να καταβάλει άμεσα το ενοίκιο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινούσε διαδικασίες έξωσης.

Αυστρία

Στη Βιέννη, η πρεσβεία έμεινε χωρίς φως και τηλέφωνο.Γαλλία

Για τρεις ολόκληρες ημέρες οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να εργαστούν χωρίς θέρμανση. Τη λύση τελικά έδωσαν ο ίδιος ο πρεσβευτής, ο κ. Κώστας Χαλαστάνης, που προθυμοποιήθηκε να βάλει χρήματα από την τσέπη του, καθώς και η γενική πρόξενος κυρία Αικατερίνη Κόικα, η οποία συνέβαλε στο να τακτοποιηθούν άμεσα τα λειτουργικά προβλήματα που είχαν προκύψει λόγω της καθυστέρησης αποστολής των αναγκαίων κονδυλίων από ΥΠΕΞ. Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το υπουργείο έδωσε εντολή να παύσει η λειτουργία του Γενικού Προξενείου στο Παρίσι, που χρονολογείται από το 1860, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αφήσει ανοιχτό το Γενικό Προξενείο της Μασσαλίας, το οποίο δεν διαθέτει διευρυμένες αρμοδιότητες.

Κένυα

Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι.

Αίγυπτος

Ο έλληνας πρέσβης ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη όταν διαπίστωσε ότι στην τηλεφωνική γραμμή της κατοικίας του είχε μπει φραγή εξερχομένων κλήσεων.Ν. Αφρική

Στην Πρετόρια ο πρέσβης της Ελλάδας με επιστολή – καταπέλτη προς το ΥΠΕΞ αναφέρει επί λέξει: «Ούτε σε αφρικανική χώρα, της αισχίστης υποστάθμης, δεν διανοούνται να αφήσουν απλήρωτους τους εργαζόμενους. Φυσικά, γνωρίζοντας ότι έχουμε πλέον να κάνουμε με ένα απρόβλεπτο υπουργείο, θα αρχίσουμε τις απολύσεις».

Ρωσία

Όπως ενημερώνει ο κ. Θοδωρής Αυγουλέας από το τμήμα ασφάλειας της πρεσβείας, δεν υπάρχει πλέον ούτε μια καθαρίστρια στο κτίριο. «Είχαμε μια κυρία αλλά την έδιωξαν και αυτή. Τώρα ο καθένας καθαρίζει μόνος του το δικό του χώρο – σε αυτό το σημείο φτάσαμε». Όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας της πρεσβείας, ο κ. Αυγουλέας προσθέτει ότι από τους οκτώ αστυνομικούς που αριθμούσε έχουν μείνει πλέον μόνο δύο.

Ουκρανία

Στο έλεος των κακοποιών στοιχείων βρίσκεται τις τελευταίες 15 ημέρες η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο, καθώς το ΥΠΕΞ σταμάτησε να καταβάλλει στις ουκρανικές αστυνομικές αρχές το χρηματικό ποσό που απαιτείται για τη φύλαξη του κτιρίου, το οποίο μάλιστα δε βρίσκεται εντός του κέντρου, αλλά σε απομακρυσμένο σημείο και φυσικά επικίνδυνο. Ταυτόχρονα έγινε μείωση στο προσωπικό. Πρόσφατα απελύθη μια καθαρίστρια και ένας οδηγός για λόγους οικονομίας.

Τουρκία

Με επίσχεση εργασίας από το επιτόπιο προσωπικό τους κινδυνεύουν οι ελληνικές αρχές στην Τουρκία, καθώς το ΥΠΕΞ δεν ενέκρινε εγκαίρως τα απαιτούμενα λειτουργικά έξοδα προκειμένου να πληρωθούν οφειλόμενοι μισθοί. Η κατάσταση κοντεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο, δεδομένου ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου έλληνες διπλωμάτες έχουν δεχθεί φραστικές επιθέσεις και απειλές από τουρκάλες καθαρίστριες και οδηγούς εξαιτίας των χρημάτων που τους οφείλονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου