LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τραυματισμοί, συλλήψεις και ζημιές στα χθεσινά επεισόδια

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδων νεαρών «σημάδεψαν» τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, με το Σύνταγμα να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και θάλαμο αερίων λόγω των χημικών της αστυνομίας. Απολογισμός; Τραυματίστηκαν 3 πολίτες και 15 αστυνομικοί, προσήχθησαν 26 άτομα από τα οποία 9 συνελήφθησαν, ενώ.........................

 μία μοτοσικλέτα της αστυνομίας, δύο κάμερες, κάδοι απορριμμάτων και μία πρόσοψη τράπεζας υπέστησαν ζημιές.

Τα αίματα άναψαν στα Χαυτεία, ωστόσο, τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 13:30, την ώρα που οι πρώτοι διαδηλωτές περνούσαν μπροστά από την Βουλή. Ομάδες νεαρών εκμεταλλεύτηκαν την διαδήλωση για να ξεκινήσουν «κλεφτοπόλεμο» με τους αστυνομικούς και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Τόσο επί της λεωφόρου Αμαλίας, όσο και επί της πλατείας Συντάγματος, οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Λίγο αργότερα, νεαροί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε δύναμη της ομάδας Δέλτα μπροστά σε μια από τις εισόδους του σταθμού του Μετρό. Ένας από τους αστυνομικούς υπέστη εγκαύματα καθώς τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ η μοτοσικλέτα του καταστράφηκε.
Tην ίδια ώρα, στην οδό Σταδίου οι ταραξίες έστησαν οδόφραγμα με πήλινες γλάστρες που πήραν από ξενοδοχείο και επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς της ομάδας Δίας, οι οποίοι κατέφυγαν στην οδό Ερμού.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στα Προπύλαια, καθώς επίσης και στην Ακαδημίας, ενώ δακρυγόνα και μολότοφ έπεσαν στην διασταύρωση Σταδίου και Αμερικής.
Γύρω στις 15:00, οι αψιμαχίες εστιάζονται στην Πανεπιστημίου, όπου νεαροί έσπασαν με σφυριά την σκάλα του μετρό και πέταξαν τα μάρμαρα στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Άντρες των ΜΑΤ προχωρούν σε προσαγωγές.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν 26 άτομα, εκ των οποίων 9 συνελήφθησαν. Μάλιστα, σε έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Επίσης τραυματίστηκαν τουλάχιστον 3 άτομα και 15 αστυνομικοί.
Η ένταση έλαβε τέλος μετά τις 19:00, οπότε και οι δρόμοι του κέντρου δόθηκαν πάλι στην κυκλοφορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου