LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δυο γυναίκες κατηγορούνται για εμπορική κατασκοπία

Για εμπορική κατασκοπία κατηγορούνται, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μια 60χρονη και μια 48χρονη Βελγίδα, μετά από μήνυση εταιρείας, που κωδικοποιεί προϊόντα άλλων εταιριών, σε βάρος της 60χρονης, για παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων της και παράνομη κατοχή δεδομένων.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μήνυση, η 60χρονη, η οποία......................
 ήταν παλιά υπάλληλος της εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Αττική, κράτησε όλα τα δεδομένα από τους υπολογιστές (λογισμικά πακέτα, προγράμματα, βάση δεδομένων, πελατολόγια κλπ) και τα διέθετε στη 48χρονη Βελγίδα, με την οποία συνεργάζεται με σκοπό να αποσπάσουν την πελατεία της εταιρείας.

Μετά τη μήνυση έγινε έρευνα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι της 48χρονης αλλοδαπής και σε έλεγχο που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της βρέθηκαν πλήθος αρχείων, σε ψηφιακή μορφή, που σχετίζονται με την μηνύτρια εταιρεία (βάση δεδομένων πελατών της, αρχεία κωδικών κ.ά.
Κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου