LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στις Σκουριές


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 33χρονος κι ένας 44χρονος, απολογήθηκαν με υπομνήματα, αρνούμενοι στο σύνολό τους τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται........


Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι την ημέρα της επίθεσης, πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου, δεν βρίσκονταν καν στον τόπο κατοικίας τους. Φέρονται δε να χαρακτήρισαν «ανυπόστατες» και «αίολες» τις κατηγορίες, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο στάδιο της προανάκρισης.

Σχετικά με τον εντοπισμό γενετικού υλικού του 33χρονου σε μάλλινο σκούφο που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι ο ίδιος είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή μιας και είναι υλοτόμος κι ότι ο σκούφος του έπεσε εκεί. Μάλιστα, όπως είπε, είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για παράνομη υλοτόμηση στη δασική περιοχή των Σκουριών.

Από την πλευρά του, ο 44χρονος, αντικρούοντας με τη σειρά του το κατηγορητήριο, κατά το οποίο, οι αρχές βρήκαν στο σπίτι του καραμπίνα που από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, φέρεται να είπε ότι ο ίδιος είναι κυνηγός και βγαίνει συχνά για κυνήγι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι ισχυρισμοί τους πάντως δεν έπεισαν τον ανακριτή και την εισαγγελέα, που ομόφωνα τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου