LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Επείγον κάλεσμα για υπεράσπιση μακροχρόνια άνεργου που για 2.790,80 ευρώ η ΔΟΥ Κηφισιάς προχώρησε σε κατάσχεση και στη συνέχεια εξέδωσε πρόγραμμα πλειστηριασμού

Η μνημονιακή, τρικομματική κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτικές εξαθλίωσης για την πλειοψηφία της κοινωνίας με την ακραία άδικη και αντισυνταγματική φορολογική επιδρομή στα ήδη μειωμένα ή ανύπαρκτα εισοδήματα, συνεχίζει την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των πολιτών με την απειλή ή την εφαρμογή, ακόμη και για οφειλές 300 ευρώ, μέτρων  όπως οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, καταθέσεων και ακινήτων.
Η  Δ.Ο.Υ Κηφισίας  για οφειλή, ύψους μόλις 2.790,80 ευρώ προχώρησε  σε  κατάσχεση και στη συνέχεια εξέδωσε πρόγραμμα πλειστηριασμού, που πρόκειται................
 
 να πραγματοποιηθεί την ..

Τετάρτη 23/04 και ώρα 16:00 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, για την πρώτη και μοναδική κατοικία του Ν.Μ.

Πρόκειται για ένα συμπολίτη μας, ο οποίος είναι χρόνια άνεργος, όπως και η σύζυγός του, είναι κάτοχος δελτίου απορίας από το Δήμο και έχει ένα ανήλικο παιδί. Μέχρι σήμερα έχει καταβάλει στην εφορία το ποσό των 1.734 ευρώ μετά από αλλεπάλληλους διακανονισμούς τα τελευταία χρόνια.
 
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς  μαζί με  άλλους πολίτες την προηγούμενη Πέμπτη 18/4 πραγματοποίησε κινητοποίηση στην εφορία Κηφισιάς και μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Έφορο έλαβε την διαβεβαίωση ότι  το σπίτι του άπορου και άνεργου συμπολίτη μας πρόκειται να εξαιρεθεί από τον πίνακα του πλειστηριασμού.
 
Το εισόδημά  του  είναι σήμερα μηδενικό εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης και αδυνατεί  να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες. Το όποιο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος του αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος).
 
Σε μια περίοδο που οι πιο αδύναμοι δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές μέσω της άδικης και υπερβολικής φορολόγησης, το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι, που θα έπρεπε να προστατεύονται και να στηρίζονται από το κράτος, διώκονται με όλο και σκληρότερα διωκτικά μέσα. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή κατοικία και η υποχρέωση του κράτους για εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλους και όλες, ιδιαίτερα για εκείνους και εκείνες που δεν μπορούν με δικά τους μέσα να τις εξασφαλίσουν, παραβιάζονται κατάφορα.
 
Η δική μας απάντηση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συμπολίτη μας με την παρουσία μας την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου για να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό.
 
Απο Indymedia 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου