LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σειραγάκης: Διώκομαι για ιδέες μου -Τα σχόλια δικά σας

Συνεχίζεται στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Πειραιά η δίκη του Νίκου Σειραγάκη, που κατηγορείται για παιδεραστία. Ο γυμναστής είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την 1η Δεκεμβρίου του 2011 μέσα στο σπίτι του στο Ρέθυμνο να ασελγεί σε δύο ανηλίκους, ενώ με βάση το κατηγορητήριο είχε δράση τουλάχιστον από το 2006 σε βάρος δεκάδων παιδιών.
Στις 16 Μαΐου, οπότε το ΜΟΔ θα συνεδριάσει ξανά για την υπόθεση, θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος .........


παιδεραστής και στη συνέχεια η εισαγγελέας θα ανακοινώσει την πρότασή της.
Χθες, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάγνωσης των εγγράφων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν 122 τηλεφωνικές του συνομιλίες με ανήλικους που είχαν καταγραφεί από παρακολουθήσεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής για άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, ο κατηγορούμενος παιδεραστής συνέχισε να υπερασπίζεται τον εαυτό του εις βάρος των ανηλίκων λέγοντας ότι δεν έπαιρνε εκείνος τηλέφωνο τα παιδιά, αλλά εκείνα τον καλούσαν, αποσιωπώντας ότι τα πίεζε και τα εκβίαζε ψυχολογικά, συνήθως μετά τις προπονήσεις αλλά και τις νύχτες μέσω του chat στο facebook ζητώντας τους να τα συναντήσει και τους καθόριζε τις ώρες των ραντεβού.
Ο Σειραγάκης δεν παρέλειψε ούτε στη συνεδρίαση του Σαββάτου να υποστηρίξει ότι οι πράξεις του δεν ήταν πράξεις κακοποίησης των ανηλίκων, αλλά ήταν μια ακραία σωματική επαφή, που τους επέτρεπε να ξεπεράσουν φοβίες και να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους.
Η κορυφαία προκλητική στάση του κατηγορούμενου στο δικαστήριο, ήταν η αναφορά του πως αισθάνεται πολιτικός κρατούμενος, διότι κρατείται για τις ιδέες του...
Προσπάθεια να χαρακτηρίσει τον Σειραγάκη ως «σαλεμένο μυαλό», κατέβαλλε ο ψυχίατρος-πραγματογνώμονας που προσέλαβε ο κατηγορούμενος και τον οποίο ζήτησε ως μάρτυρα υπεράσπισης.
Σε ερώτηση των Συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής προς τον μάρτυρα-ψυχίατρο, σε πόσες συνεδρίες εξέτασε τον μάρτυρα και πόσο συνολικό χρόνο είχαν διάρκεια οι συναντήσεις ώστε να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για τον κατηγορούμενο, ο μάρτυρας απάντησε ότι έκαναν μια και μοναδική συνεδρία, διάρκειας δυο ωρών.
Κατά την εξέτασή του επίσης, ο ψυχίατρος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος πίστευε απόλυτα ότι η σχέση του με τους ανήλικους δεν ήταν επιλήψιμη, καταλήγοντας στην άποψη πως πάσχει από Διπολική Διαταραχή Τύπου 2.

Πηγή: rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου