LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στα πράσα ο Γερμανός

Στα «πράσα» πιάστηκε 31χρονος υπήκοος την ώρα που επιβιβάζονταν σε αεροπλάνο της Lufthansa με προορισμό τη Γερμανία.
Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και του τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος συνέλαβαν χθες τον Γερμανό ο οποίος βρέθηκε να έχει πάνω του ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 8,5 κιλά χρυσό και 300.000 ευρώ. Ο Γερμανός προσπάθησε να μεταφέρει παράνομα στη χώρα του τον χρυσό ............


και τις 300.000 ευρώ, αλλά δεν στάθηκε τυχερός αφού εντοπίστηκε από τους ελεγκτές, οι οποίοι τον συνέλαβαν.


Λίγο νωρίτερα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και τελωνειακοί βρήκαν και κατάσχεσαν σχεδόν μισό τόνο ασήμι, ο οποίος θα ταξίδευε με την ίδια πτήση για τη Γερμανία. Τα 470 κιλά ασήμι όπως αποδείχθηκε συνοδεύονταν από πλαστά παραστατικά ανύπαρκτης εταιρείας. Με τα όμοια πλαστά παραστατικά προσπάθησε να μεταφέρει στη χώρα του τα 8,5 κιλά χρυσό ο Γερμανός. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα στην Ελλάδα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο Γερμανός και του προμήθευσαν το χρυσό.
Το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί εφόδους σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού όπου διαπιστώνει όργιο φοροδιαφυγής. Η έρευνα των ελεγκτών ξεκινάει από τα φορολογικά στοιχεία και επεκτείνεται στην επιχειρηματική τους δράση καθώς διερευνώνται και περιπτώσεις παράνομων συναλλαγών.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αρχικά αν έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο τα ενέχυρα, στη συνέχεια εάν έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία διακίνησης – πώλησης για εκείνα τα ενέχυρα που εμφανίζονται στο ενιαίο βιβλίο ότι πωλήθηκαν, αποδόθηκαν κ.λπ. Από τους μέχρι σήμερα ελέγχους του ΣΔΟΕ έχει διαπιστωθεί ότι σχεδόν οι εννέα στους δέκα ιδιοκτήτες ανταλλακτηρίων χρυσού φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου