LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δημόσιος υπάλληλος «έφαγε» 55.000 ευρώ και έμεινε κανονικά στη δουλειά της

Επιχείρηση αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους είχε στηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου,
που συνεδρίαζαν μόνο για τα... μάτια και οι αποφάσεις που έπαιρναν σε πολλές περιπτώσεις ήταν σκανδαλώδεις.
Oπως αναφέρει το «Έθνος» σε δημοσίευμά του, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου στο ........


Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε ΔOY της Κρήτης, η οποία συνελήφθη να πλαστογραφεί έγγραφα και να υπεξαιρεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 55.403 ευρώ. Η υπάλληλος εντοπίστηκε. Κλήθηκε από το πειθαρχικό σε απολογία, επέστρεψε τα 10.000 αλλά τελικά επικαλέστηκε λόγους υγείας και τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στην εργασία της.

Άλλη περίπτωση είναι αυτή εκπαιδευτικού του ΟΑΕΔ, ο οποίος ήτα πρόεδρος σε επιτροπή επιλογής ωρομίσθιων καθηγητών σε ΙΕΚ του οργανισμού. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, λοιπόν, το 2011προσέλαβε την κόρη του κάνοντας δεκτό πλαστό πτυχίο ΤΕΙ.

Όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ο υπάλληλος ανέφερε στο πειθαρχικό πως δεν γνώρισε ότι η κόρη του δεν είχε τελειώσει το ΤΕΙ και τελικά τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του.

Στα μαλακά έπεσε και η διοικητική υπάλληλος νοσοκομείου που αύξανε με υπερωρίες τον μισθό συγγενούς της. Εντοπίστηκε, πέρασε πειθαρχικό και... τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού για έναν μήνα.

Οι αποφάσεις αυτές ήταν τελεσίδικες... Κανείς πλην του υπουργού δεν μπορούσε να τις ανακαλέσει και έτσι επί της ουσίας οι επίορκοι υπάλληλοι έμεναν ατιμώρητοι, καθώς οι υπουργοί σπάνια ενημερώνονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου