LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Oι δύο γυναίκες με τα 4 παιδιά ήταν μέσα στην καμπίνα του ξύλινου σκάφους και εγκλωβίστηκαν


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του LesvosNews.gr πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μέχρι πρότινος μοναδικού επιζώντα από την τραγωδία των λαθρομεταναστών.Και λέμε μέχρι πρότινος διότι από την κατάθεσή του γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχει κι άλλος επιζήσας από την ασύλληπτη αυτή τραγωδία.Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεσή του το σκάφος που βούλιαξε το ακολουθούσε ένα άλλο τουρκικό φουσκωτό σκάφος το οποίο  περισυνέλεξε έναν ακόμη ναυαγό.Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Λιμενική Αρχή της Μυτιλήνης επικοινώνησε με την Ακτοφυλακή της .........


Τουρκίας η οποία επιβεβαίωσε τη διάσωση του ναυαγού.Ωστόσο  ο διασωθείς δεν μπόρεσε με σιγουριά να πει πόσα γυναικόπαιδα βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο σκάφος.Υποστήριξε ότι μάλλον πρέπει να ήταν μία γυναίκα με δύο παιδιά 9 και 15 περίπου χρονών.
Ο μοναδικός επιζών από την τραγωδία θα μιλήσει…
Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί γύρω από την τραγωδία με τους λαθρομετανάστες που στοίχισε τη ζωή σε 21 από αυτούς ενώ αγνοούνται μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι αράδες ακόμα 6 άνθρωποι που επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος.
Τα ερωτηματικά έχουν να κάνουν κυρίως για το ότι σύμφωνα με τη δήλωση του μοναδικού επιζώντα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης στη μοιραία βάρκα επέβαιναν 28 συνολικά άτομα μαζί με τον Τούρκο διακινητή ανάμεσα στα οποία ήταν 4 μικρά παιδιά και δύο γυναίκες.
Τα τελευταία αυτά άτομα είναι αυτά που ακόμα αγνοούνται.
Και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο «πονοκέφαλος» των αξιωματικών της Λιμενικής Αρχής είναι το γεγονός ότι οι σοροί που μέχρι τώρα ξεβράστηκαν στις ακτές της Λέσβου ήταν όλες ανδρών ηλικίας από 25 – 45 χρόνων.
Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι μάλλον οι δύο γυναίκες με τα 4 παιδιά ήταν μέσα στην καμπίνα του ξύλινου σκάφους – μόνο το LesvosNews.gr είχε γράψει από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για ξύλινο σκάφος – και δεν πρόλαβαν να βγουν από αυτό με συνέπεια να παρασυρθούν στο βυθό της θάλασσας μαζί με αυτό.
Ένα άλλο περιστατικό που έπεσε στην αντίληψή μας ήταν ότι ένα από τα πτώματα που ξεβράστηκε στην ακτή και ήταν στην κυριολεξία σκεπασμένο από τα φύκια όταν άρχισαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος να το «ξεθάβουν» φάνηκε στα πόδια του σαν να ήταν δεμένο με ένα σκοινί.
Ανώτατα στελέχη του Λιμενικού σώματος στα οποία επισημάναμε την παρατήρησή μας αυτή απέδωσαν το γεγονός σε τυχαίο αφού μάλλον το σκοινί ήταν στην ακτή και τα κύματα βοηθούμενα από τον αέρα το έμπλεξαν στα πόδια του άτυχου λαθρομετανάστη.
Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή είχε άμεση ενημέρωση του συμβάντος και ότι από τις έρευνες που έκανε στη θαλάσσια περιοχή περισυνέλεξε έναν ακόμα επιζήσαντα.
Για όλα αυτά τα ερωτηματικά απαντήσεις αναμένεται να πάρουν σήμερα το απόγευμα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου κλιμάκιο αξιωματικών της Λιμενικής Αρχής θα πάρει κατάθεση από το μοναδικό επιζώντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου