LIVESCORE


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πάτρα στην Ιταλία μέσα σε... βαλίτσα


Εκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Βενετίας όταν ανακάλυψαν ένα 5χρονο παιδί από το Αφγανιστάν μέσα σε μία αποσκευή.
Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, ο 35χρονος Αλί Σάκερ επέβαινε σε επιβατηγό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Πάτρα και είχε πάρει στις... αποσκευές του το μικρό παιδί, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του 5χρονου που ζει στη Γερμανία.
Ο αστυνομικός Αντόνιο Ντε Φράνκις, ο οποίος ανακάλυψε τον μικρό -ονόματι .....


Ασίμ- κατά τον έλεγχο στα σύνορα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Σάκερ παρέμεινε «απίστευτα απαθής» κατά τη στιγμή της σύλληψής του.
«Τοποθέτησε ψύχραιμα τη βαλίτσα στο τραπέζι, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό, και την άνοιξε», διηγήθηκε ο αστυνομικός. «Το παιδάκι έμοιαζε τρομαγμένο και καταβεβλημένο. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες πέρασε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα», πρόσθεσε.
Κατά τον Ντε Φράνκις, το ταξίδι του μικρού Ασίμ έως την Ευρώπη ενδέχεται να διήρκεσε και τρεις μήνες. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι αρχές εμπιστεύθηκαν το παιδί σε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Βενετίας.
«Θέλω τον πατέρα μου», δήλωσε ο 5χρονος μέσω διερμηνέα, ενώ η ιταλική δικαιοσύνη φιλοδοξεί να έλθει σε επαφή με τους γονείς του Ασίμ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ειλικρίνεια της κατάθεσης του Σάκερ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου